چرا مارچوبه انقدر گران است؟ مظنه: کیلویی 120 هزار تومان
به گزارش تور سریلانکا، گیاه مارچوبه از سریال هیولا بود که سر زبان ها افتاد؛ تا جایی که کاربران ایرانی با سرچ این کلمه، مارچوبه را به رتبه های بالای موتور جست وجوگر گوگل فرستادند. خوراکی ای که در سریال هیولا نماد یک کالای لوکس برای تغییر طبقه در یک خانواده میانه رو به پایین بود؛ اما واقعا مارچوبه خوراکی لوکسی است؟ بله. این گیاه در بازار به قیمت کیلویی 120 هزار تومان به فروش می رسد که نسبت به دیگر گیاهان هم خانواده خود رقم بسیار بالایی دارد. هر چند در یک سال اخیر گیاهان دیگری مانند سبزی روکولا، کیل سبز مجعد، ریحان ایتالیایی، کاهو فرانسوی و .. با رقم های بالایی برای یک طبقه خاص به بازار می آیند اما مارچوبه به علت محبوبیت بالای سریال هیولا بیشتر به چشم آمده است. در واقع مارچوبه یک نوع سبزی گران قیمت است که در کشورهای اروپایی در شب عید پاک همچون سبزی پلو و ماهی ایرانی در شب عید، پرطرفدار است.در آمار سازمان خوار و بار دنیای، سطح زیر کشت کشورهایی مانند چین، امریکا و پرو به ترتیب 116115، 21250، 21100 و 18800 هکتار به اسم مهم ترین کشورهای فراوریکننده مارچوبه در دنیا آمده اند. آماری که در سال 1996 گرفته شده و به واقعیت بیشتر نزدیک است، نشان داده که مارچوبه با سطح زیر کشتی معادل 208500 هکتار در دنیا در سال 1996 حدود 600 هزار تن فراوری داشته است. سطح زیر کشت این محصول در ایران کم و پراکنده در جنوب و شمال کشور است؛ اما با توجه به خواص تغذیه ای و درمانی و ارزش مالی آن، سطح زیر کشت آن در حال توسعه است. بنابراین یکی از دلایل گرانی این گیاه این است که سطح زیر کشت این محصول در ایران کم است.
18 خاصیت درمانی در یک گیاه!
مارچوبه، منبعی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین های لازم است. این گیاه حاوی ویتامین های A ،B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (اسید پانتوتنیک)، ویتامین B6، فولات، ویتامین C، ویتامین E (آلفاتوکوفرول) و ویتامین K (فیلوکوئینتون) است. از مواد معدنی موجود در این گیاه، می توان به آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، روی، سلنیم و پتاسیم اشاره نمود. مارچوبه به علت اینکه کلسترول ندارد، خوراکی کم کالری محسوب می گردد و در عین حال سدیم بسیار کمی دارد. بعلاوه حاوی منبعی غنی از فیبرهای رژیمی است که برای بدن ضروری اند.
مارچوبه مانند دیگر سبزیجات، سرشار از آنتی اکسیدان است. از این آنتی اکسیدان ها می توان به ویتامین E ،C و گلوتاتیون (ترکیبی پروتئینی)، فلاونوئیدها و پلی فنول ها اشاره نمود. آنتی اکسیدان ها به حفاظت از سلول های بدن در برابر تنش اکسایشی و رادیکال های آزاد یاری می نمایند. تنش اکسایشی موجب پیری پوست، التهاب مزمن و بسیاری از بیماری های دیگر مانند سرطان می گردد. بعلاوه ویژگی های ضدویروسی و ضدسرطانی دارند. ضمناً مارچوبه ارغوانی به علت وجود رنگدانه آنتوسیانین، اثرات آنتی اکسیدانی روی بدن می گذارد. این رنگدانه باعث کاهش فشار خون می گردد و خطر بیماری و سکته قلبی را می کاهد.
خواص درمانی مارچوبه:
حفظ سطح هوموسیستئین | مراقبت از چشم |
مفید برای زنان باردار | درمان روماتیسم مفصلی |
برطرف سندرم پیش از قاعدگی | غنی از راتین |
بهبود باروری | درمان سل |
بهبود دستگاه گوارش | شفابخش بیماری های تخریب نماینده عصب |
مبارزه با تومور | درمان افسردگی |
مهار دیابت | درمان صرع |
درمان عفونت مجاری ادراری | حفظ سطح کلسترول خون |
کاهش فشار خون | کاهش وزن |