جاذبه های دیدنی بیجار ، کردستان Bijar

به گزارش تور سریلانکا، جاهای دیدنی بیجار

بیجار در غرب ایران واقع شده و تابع استان کردستان می باشد . از شمال شرقی به استان زنجان ، از شمال غربی به شهرستان تکاب (در آذربایجان غربی) ، از جنوب به شهرستان قروه ، از جنوب شرقی به قسمت کوچکی از استان همدان و از غرب به سنندج و دیواندره محدود است. شهرستان بیجار با قدمت هفت هزارساله دارای آثار تاریخی، جاذبه های دیدنی و سنتی فراوانی است که هر ساله در ایام تعطیلات نوروز و فصل تابستان گردشگران داخلی و خارجی متعدی از آن بازدید می نمایند. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی بیجار بیشتر آشنا شوید.

جاذبه های دیدنی بیجار ، کردستان Bijar

قلعه تاریخی قمچقای

قلعه قمچقای در روستایی با همین نام قرار گرفته است. قدمت این قلعه به هزاره سوم پیش از میلاد می رسد و در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. از قدیمی ترین کتیبه های ایران که به گفته باستان شناسان با نقش هیروگلیف و به خط هراتیک است در این قلعه یافت شده است. این قلعه از لحاظ قدمت اهمیت فراوانی دارد و در دوره های تاریخی متعدد به وسیله اقوام گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است. مساحت قلعه بیش از 5 هزار متر مربع است و مخازن متعدد آب دارد. این قلعه نیازی به استحکامات دفاعی نداشته است چراکه موقعیت جغرافیایی آن به گونه ای بوده است که به دره ای عمیق و پرتگاه هایی مخوف و بلند مشرف بوده است.

مسجد خسروآباد گروس

از جمله آثار منطقه گروس که متعلق به دوران زندیه است مسجد تاریخی روستای خسرو آباد در 45 کیلومتری شهر بیجار است.این مسجد با سقف هایی کوتاه و گنبدهایی کوچک و بدون مناره به دستور محمد امین خان گروس ساخته شده که شامل مصلای تابستانی در ضلع شمالی، ایوان جنوبی و حجره هایی بررای استراحت طلاب و خادمین است.این اثر باستانی زیبا با شمارهٔ ثبت 2607 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بقعه پیر خضر

محوطه امامزاده خضر مدفن امامزاده پیر خضر است و دارای 30 متر مربع زیر بنا است که اصالت و شالوده اصلی آن از نوع بناهای خشتی است و با چهار پایه و یک طاق گنبدی ساخته شده است. قعه تاریخی پیرخضر بنایی است واقع در روستای قبا سرخ از توابع شهرستان بیجار که در اواخر حکومت صفوی احداث شده است و مورد احترام و توجه مردم منطقه است.

پل صلوات آباد بیجار

پل صلوات آباد یکی از آثار تاریخی شهر بانه است که در روستای صلوات آباد و در مسیر رود قزل اوزن بنا شده. قدمت این پل متعلق به دوران صفویه است اما عده ای عقیده دارند که پل صلوات آباد در زمان سلجوقیان ساخته شده بود و صفویان آن را بازسازی کردند. کتیبه ای در خصوص زمان دقیق ساخت پل وجود ندارد اما در کنار آن روی سنگی سال 1315 به عنوان زمان بازسازی پل نوشته شده است. پل تاریخی صلوات آباد در سال 1315 در لیست آثار ملی ایران ثبت شد.

قلعه صلوات آباد

قلعه قدیمی صلوات آباد، با برج و باروی مستحکم خشتی و گلی با اروسی های داخل قلعه، خانه قدیمی با گچ بری ها، تزیینات داخلی و اروسی های بسیار زیبا همراه با نوع ترکیب فضاها، پستو، سه دری ها و پنج دری ها، از قابلیت های تاریخی روستاست. قلعه صلوات آباد همچنان راسخ و پا بر جاست از آثار تاریخی بیجار گروس که مربوط به دوران صفویه است می توان به قلعه تاریخی و باستانی صلوات آباد اشاره نمود که به دور روستای صلوات آباد کشیده شده است. پایه های دیوار این قلعه مستحکم از سنگ و مابقی قسمت ها از خشت و گل ساخته شده است و هنر و ارزش این اثر تاریخی دوران صفویه بیجار گروس را در معرض دید گردشگران به نمایش گذاشته است. قلعه صلوات آباد دارای 9 برج و بارو و یک ورودی که در سمت غربی قلعه قرار گرفته است، است و هم اکنون نیز بیشتر قسمت های آن همچنان راسخ و پا برجا هستند.

پل گل قشلاق

این پل به صورت ویرانه ای بر روی رودخانه قزل اوزن نزدیک روستای گل قشلاق در مرز شهرستان بیجار و استان زنجان واقع شده است که برای عبور کاروان ها بر روی رودخانه پر آب قزل اوزن ساخته شده و به نظر می رسد که پل متعلق به اواخر دوران ایلخانی مغول تا اوایل دوران صفویه است.

پل قجور

این پل که روی رودخانه قزل اوزن نزدیک روستای قجور از شهرستان بیجار و در مسیر جاده زنجان - بیجار واقع شده، در 50 کیلومتری شهر بیجار قرار گرفته است. این پل دارای چهار دهانه نسبتاً بزرگ با قوس های جناغی است و با استفاده از سنگ و ملات ساروج و آجر و گچ ساخته شده است. پل قجور دارای چشمه های کوچک تری در دو طبقه است و در ساخت پایه های آن سنگ های حجاری شده به کار رفته است. در سال های اخیر، بر اثر شدت جریان آب رودخانه، همه چشمه های این پل به جز یکی خراب شده است. با توجه به نوع معماری آن احتمالاً مربوط به دوره ایلخانی است.

بازار بیجار

تاریخ احداث بنای بازار به دوران صفویه بر می گردد اما در دوران زندیه به دلیل حمله کریم خان زند به بیجار و کردستان بخش های زیادی از آن آسیب می بیند. این بازار در دوران قاجار بازسازی می گردد ولی در جنگ جهانی اول به کلی آسیب می بیند و به وسیله روس ها به آتش کشیده می گردد. بازار بیجار در سال 1378 به وسیله سازمان میراث فرهنگی با شماره 2591 در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بازار شامل یک راسته طولانی شمالی - جنوبی و تیمچه حاج شهباز و سرایی به نام سرای امیر تومان می گردد. تعدادی حجره از بافت معماری قدیم بازار در 2 طرف راسته اصلی به جامانده و مابقی حجره ها و راسته ها دستخوش تغییرات عمده ای شده است.

منطقه حفاظت شده بیجار

منطقه حفاظت شده بیجار در 15 کیلومتری شمال غرب شهر قرار گرفته است که پوشش گیاهی متنوعی دارد. در این منطقه رودخانه ها و چشمه هایبسیاری وجود دارد. رودخانه قزل اوزن از پرآب ترین رودخانه های استان کردستان است. رودخانه قمچقا نیز همچون قزل اوزن از رودخانه های پرآب طبیعت این منطقه است. چشمه حاج زاغه سی، کله شیر، سید شهاب و قره بلاغ از مهم ترین چشمه های آن محسوب می شوند که در فصل تابستان و پاییز برای حیات وحش این منطقه اهمیت حیاتی دارند. بیش از 30 گونه پستاندار، 140 گونه پرنده و 20 گونه خزنده در این منطقه شناسایی شده است.

سد گلبلاغ

گلبلاغ سدی خاکی است که در مسیر رود اوزن دره ساخته شده است و از آب آن برای مصرف امور کشاورزی زمین های اطراف استفاده می نمایند. محیط اطراف دریاچه سد برای استراحت و سرگرمی مناسب است و گردشگران زیادی از این منطقه برای قایق سواری، ورزش های گروهی و پیک نیک استفاده می نمایند. پرورش ماهی قزل آلا یکی از کارهایی است که در این دریاچه انجام می گردد.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 25 مهر 1403 بروزرسانی: 25 مهر 1403 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 1687

به "جاذبه های دیدنی بیجار ، کردستان Bijar" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های دیدنی بیجار ، کردستان Bijar"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید