طرز تهیه دسر لبو؛ دسر مجذوب کننده شب چله

به گزارش تور سریلانکا، خبرنگارانـ دسر ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین خوراکی ها در سراسر دنیا هستند. در این میان دسر های میوه ای به علت عطر و طعمی که دارند، بسیار خوش طعم و گوارا هستند و هواداران خاص خود را دارند. دسر ها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید.

طرز تهیه دسر لبو؛ دسر مجذوب کننده شب چله

به گزارش خبرنگاران، دسر لبو یکی از دسر های خوشمزه و خوشرنگ است که برای شب یلدا انتخاب بسیار مناسبی است و شما می توانید اگر به طعم لبو علاقه دارید، این دسر را با دستوری آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر لبو همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه دسر لبو

لبوی پخته میانه: 3 عدد

ماست: دو قاشق غذاخوری سر پر

خامه صبحانه: سه قاشق غذاخوری سر پر

آب لبو: نصف لیوان

پودر ژلاتین: دو قاشق غذاخوری

شکر: پنج قاشق غذاخوری

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به لبو

لبو یا چغندر قرمز ریشه اصلی گیاه چغندر است. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ید، کلسیم، ویتامین C، نیترات، بتائین و آنتی اکسیدان های قوی مثل بتاکاروتن، کاراتنوئید ها و فلاونوئیدهاست. لبو بعلاوه طبع معتدلی دارد. هنگام خرید لبو توجه داشته باشید که لبوی مرغوب باید کوچک و سفت و رنگ آن نارنجی پر رنگ باشد. اگر لبو خیلی بزرگ همراه با ریشه های پشمی زیاد بود، هرگز آن را خریداری نکنید؛ زیرا نشان دهنده یک لبوی پیر است. لبوی خیلی بزرگ معمولا وسطش سفت است و مغزپخت نمی شود. به طور کلی همواره سعی کنید لبو های کوچک یا میانه را بخرید که پخت شان هم راحت تر است.

2 ـ نکات مربوط به پودر ژلاتین

ژلاتین ماده ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می شود که در بخش هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همواره از روش بن ماری بهره ببرید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. بعلاوه یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.

طرز تهیه دسر لبو

1 ـ برای آغاز کار آب لبو را داخل یک لیوان بریزید تا کاملا سرد شود؛ سپس پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و بعد از چند دقیقه که حالت اسفنجی پیدا کرد، لیوان را روی بخار کتری یا سماور در حال جوش بگذارید تا ژلاتین به روش بن ماری حل شود.

2 ـ لبوی پخته را همراه با ماست، خامه صبحانه، شکر و ترکیب آب لبو با پودر ژلاتین را به داخل دستگاه غذاساز یا مخلوط کن بریزید و یک دقیقه بزنید تا همه مواد به صورت یک دست با هم ترکیب شوند.

3 ـ دسر را داخل قالب مورد نظر بریزید و قالب را به مدت 6 ساعت داخل یخچال بگذارید تا ببندد و سفت شود. برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید 5 دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر به راحتی و بدون احتیاج به آب جوش در ظرف برمی شود.

بقیه قالب ها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا می شود، درحالی که قالب های پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیش تری احتیاج دارند. حواس تان باشد که قالب را بیش از مقدار داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب می اندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید و به دلخواه تزیین کنید. این دسر به علت داشتن خامه به راحتی از قالب جدا می شود، نوش جان

نکته

مقدار شکر در این دسر به شیرینی لبو بستگی دارد. اگر لبوی شما به مقدار کافی شیرین نبود، می توانید مقدار شکر را تا 8 قاشق غذاخوری افزایش بدهید. قبل از اینکه دسر را داخل قالب بریزید، حتما شکر آن را بچشید.

منبع: فرارو
انتشار: 10 دی 1401 بروزرسانی: 10 دی 1401 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 1532

به "طرز تهیه دسر لبو؛ دسر مجذوب کننده شب چله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر لبو؛ دسر مجذوب کننده شب چله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید