طرز تهیه شربت ژله ای، نوشیدنی خنک و دلچسب
به گزارش تور سریلانکا، خبرنگارانـ با نزدیک شدن به فصل تابستان و آغاز فصل گرما بدن دچار تعریق بیشتری می گردد؛ درنتیجه به آب بیشتری احتیاج دارد. نوشیدن شربت های خنک در فصل گرما یکی از روش هایی است که می توانید با استفاده از آن آب از دست رفته بدن را تأمین کنید. مصرف این نوشیدنی های خنک تأثیر بسیار زیادی در خنک شدن بدن و کاهش گرمازدگی دارد.
به گزارش خبرنگاران، شربت ژله ای یکی از انواع شربت های خنک است که به علت داشتن خاکشیر و تخم شربتی در ترکیباتش خاصیت فراوانی دارد؛ بعلاوه نوشیدن این شربت به علت داشتن تکه های ژله بسیار هیجان انگیز و لذت بخش است. در ادامه این مطلب با طرز تهیه شربت ژله ای خنک و خوشمزه همراه با فوت و فن ها و نکات مهم مربوط به تهیه آن همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه شربت ژله ای
پودر ژله با طعم دلخواه: نصف بسته
آب جوش: نصف لیوان
آب سرد: نصف لیوان
گلاب: دو قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
تخم شربتی و خاکشیر: از هر کدام 1 قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به خاکشیر
خاکشیر گیاهی از تیره شب بویان است که طبع گرم و تر دارد. خاکشیر برای درمان یبوست، درمان اسهال، از بین بردن جوش های صورت، کنترل فشار خون، برطرف عطش، ضد عفونی کننده، دفع سنگ کلیه، تقویت معده، کاهش آلرژی، برطرف بواسیر و واریس و... موثر است.
برای شستن خاکشیر ابتدا آن را در یک کاسه آب سرد خیس کنید و بگذارید ده دقیقه بماند؛ سپس آن را از صافی ریز رد کنید و صافی را چند ثانیه زیر شیر آب بگیرید تا خاکشیر کاملا تمیز گردد.
نکات مربوط به تخم شربتی
تخم شربتی دانه گیاه ریحان است و در شهر های مختلف با نام های گوناگونی ازجمله بادروج، تره خراسانی، حوک، اوقیمن و بورنگ شناخته می گردد. این دانه گیاهی طبعی گرم و تر دارد. تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامت پوست، مو، کبد و... مفید است؛ بعلاوه در کاهش وزن نیز تأثیر بسزایی دارد.
برای شستن تخم شربتی ابتدا یک کاسه بزرگ را از آب پر کنید؛ سپس تخم شربتی را داخل آن بریزید. برای جلوگیری از چسبیدن تخم شربتی ها آن ها را با چنگال هم بزنید و بعد صبر کنید تا تخم شربتی ها ته نشین شوند. در این حالت آشغال یا خاشاک داخل تخم شربتی بعد از چند ثانیه روی آب باقی می ماند. حالا آب را خالی کنید و دوباره روی تخم شربتی ها آب بریزید. این کار را چند بار تکرار کنید. در مرحله آخر تخم شربتی را هم بزنید تا اگر هنوز خاشاکی در آن به جای مانده باشد، روی آب بیاید. حالا تخم شربتی را داخل یک کاسه دیگر بریزید و دوباره آن را پر از آب کنید و بعد از چند ثانیه آب را خالی کنید. این کار را هم دو تا سه بار انجام بدهید. توجه داشته باشید که این مراحل باید خیلی فوری و قبل از لعابی شدن تخم شربتی انجام گردد.
نکات مربوط به گلاب
همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
طرز تهیه مرحله به مرحله شربت ژله ای
1 ـ پودر ژله را داخل یک کاسه مناسب بریزید و نصف لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید تا دانه های ژله با آب جوش مخلوط شوند؛ سپس کاسه را روی بخار کتری یا سماور بگذارید و صبر کنید تا دانه های ژله کاملا در آب جوش حل گردد و ژله شفاف گردد. بعد از اینکه ژله کمی از حرارت افتاد، آن را داخل یخچال بگذارید تا نیم بند گردد.
2 ـ بعد از اینکه ژله نیم بند شد، آن را از یخچال خارج کنید و با چنگال خوب هم بزنید تا ژله خرد گردد.
3 ـ خاکشیر و تخم شربتی را هر کدام جداگانه داخل یک کاسه خیس کنید.
4 ـ وقتی تخم شربتی باز شد، آن را همراه با خاکشیر به ژله خرد شده اضافه کنید؛ سپس گلاب، شکر و آب سرد را هم به ظرف ژله اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
5 ـ در مرحله آخر داخل لیوان مخصوص سرو شربت چند تکه یخ بیندازید؛ سپس شربت آماده را داخل لیوان بریزید. حالا شربت خنک و دلچسب شما آماده نوشیدن است، نوش جان.
منبع: فرارو