چه راه هایی برای تشخیص سندرم لینچ وجود دارد؟

به گزارش تور سریلانکا، سندرم لینچ یک جهش ژنتیکی است که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و رحم می گردد - سندرم لینچ خود هیچ نشانه ای ندارد.

چه راه هایی برای تشخیص سندرم لینچ وجود دارد؟
سندرم لینچ به عنوان سرطان کولورکتال غده پلیپپس (HNPCC) هم شناخته می گردد. این یک بیماری ارثی است که خطر ابتلا به سرطان کولون و دیگر انواع سرطان را افزایش می دهد و هنچنین خطر ابتلا به این سرطان ها را در سن جوان تر از 50 سال افزایش می دهد. اگر فکر میکنید ممکن است در معرض خطر باشید، بیاموزید چگونه سندرم لینچ را تشخیص بدهید.

سندرم لینچ به عنوان سرطان کولورکتال غده پلیپپس هم شناخته می گردد

روش 1

شناخت خطر ابتلا به سندرم لینچ

مشخص کنید آیا شما سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ یا رحم دارید. یکی از علائم اصلی سندرم لینچ، داشتن سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ و رحم، به ویژه در سنین جوانی است.

اگر اخیرا مبتلا به سرطان روده بزرگ هستید، ممکن است سندرم لینچ را داشته باشید، به خصوص اگر شما زیر 50 سال سن دارید.

اگر شما سالم و جوان هستید، اما بیش از یک عضو خانواده شما مبتلا به سرطان روده بزرگ در سن 50 سالگی و یا جوانتر بوده اند، ممکن است شما ژن سندرم لینچ را داشته باشید و شما باید برای آزمایش ژنتیک نزد پزشک بروید. کولونوسکوپی در سن خیلی جوانتر توصیه می گردد.

علایم سرطان روده بزرگ را ببینید: سندرم لینچ یک جهش ژنتیکی است که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و رحم می گردد - سندرم لینچ خود هیچ نشانه ای ندارد. تنها راه تشخیص سندرم لینچ این است که به وسیله دکتر شما آزمایش گردد. اگر فکر می کنید که ممکن است به دلیل سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ یا رحم شما در معرض خطر باشد،شما باید برای نشانه های سرطان روده بزرگ، حتی در سن جوانی، هوشیار باشید.

نظارت بر تغییر عادت های روده : تغییرات در عادات روده ممکن است بیش از چند روز طول بکشد. این تغییرات ممکن است اسهال، یبوست، مدفوع نازکتر و یا باریکتر باشد.

وجود خون در مدفوع: یکی دیگر از علائم سرطان روده بزرگ، اثرات خون در حرکت روده شما است. این شامل خونریزی مستقیم یا خون در مدفوع است. ممکن است خون قرمز را ببینید یا مدفوع ممکن است بسیار تاریک و تیره باشد.

هوشیاری برای تغییرات بدنی دیگر: سندرم لینچ متصل به کولون و سایر سرطانها ممکن است باعث ایجاد ضعف و خستگی در فردی گردد. یک فرد ممکن است از دست دادن وزن ناخواسته را هم تجربه کند. شما بعلاوه ممکن است گرفتگی یا درد شکمی را تجربه کنید.

روش 2

تشخیص سندرم لینچ :

اگر فکر می کنید که شما در معرض خطر سندرم لینچ هستید با یک پزشک دیدار کنید، که به احتمال زیاد شما را به متخصص ژنتیک به نام ژنتیک پزشکی ارجاع خواهد نمود. آنها کارشناسان در زمینه تست ژنتیک، مشاوره و مدیریت بیماری های ژنتیکی مانند سندرم لینچ هستند.

اگر دچار علائم جسمی یا سابقه خانوادگی کولون یا سایر سرطان های مرتبط با آن هستید، باید پزشک خود را ببینید.

اگر سابقه خانوادگی کولون، آندومتر و سایر سرطان ها وجود داشته باشد، به خصوص اگر این سرطان ها در اعضای خانواده جوانتر دیده گردد. تشخیص با انجام آزمایش ژنتیکی مشخص می گردد. پزشک شما بعلاوه ممکن است در رابطه با بستگان با تومور معده، روده کوچک، مغز، کلیه، کبد یا تخمدان بپرسد، زیرا ژن که در سندرم لینچ جهش یافته است، خطر ابتلا به سرطان های مختلف را افزایش می دهد.

پزشک شما احتمالا در خصوص سرطان در نسل های گذشته سؤال خواهد نمود، به ویژه اگر شما بیماران سرطانی چند نسلی را در خانواده تان داشته باشید.

تشخیص با انجام آزمایش ژنتیکی مشخص می گردد

یک آزمایش تومور دریافت کنید: اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تومور دارید، پزشک می تواند آزمایشات مربوط به تومور را انجام دهد تا ببینید آیا سندرم لینچ دارید یا نه. او می تواند مشخص کند که آیا پروتئین های خاصی در تومورهایی هستند که سندرم لینچ را نشان می دهند.

اگر آزمایش تومور مثبت باشد، ممکن است سندرم لینچ را نداشته باشید. جهش ها ممکن است فقط در تومورها یا سلول های سرطانی ایجاد شوند. پس از مثبت بودن، پزشک شما می تواند آزمایش های ژنتیکی انجام دهد تا مطمئن شوید که آیا سندرم لینچ دارید.

اگر کسی در خانواده شما چند سال اخیر سرطان داشته باشد،بیمارستان ممکن است هنوز یک نمونه بافتی داشته باشد که دکتر شما می تواند آزمایش کند.

اگر مادر یا پدر یک ژن را داشته باشد، احتمال 50٪ است که به فرزند خود منتقل گردد.

روش 3

درک سندرم لینچ

بدانید که سندرم لینچ یک شرایط ارثی است: سندرم لینچ شرایط ژنتیکی است.خطای ژنتیکی که در افراد مبتلا به سندرم لینچ وجود دارد، یک گروه از ژن هایی است که پروتئین ها را کد گذاری می نمایند که در واقع به بهبود ژن ها یاری می نماید.

این گروه از ژن ها که آن ژن هایی هستند که اشتباهات نسبتا رایج را در هنگام بازسازی DNA خود انجام می دهند. خطاها در این فرایند تطبیق می تواند به طور معمول تعمیر گردد، اما در سندرم لینچ، آنها نمی توانند تعمیر شوند، زیرا ژن هایی که پروتئین هایی را که تعمیر می نمایند کد می شوند، آسیب می زنند.

به نظر می رسد که دلیل سرطان های مرتبط با سندرم لینچ، تجمع این جهش ها در DNA است. اگر مادر یا پدر یک ژن را داشته باشد، احتمال 50٪ است که به فرزند خود منتقل گردد.

اگر آزمون ژنتیکی شما برای سندرم لینچ مثبت باشد، به این معنی است که خطر ابتلا به سرطان در طول زندگی شما بین 60 تا 80 درصد است. این بدان معنی نیست که شما قطعا سرطان کولون و آندومتری دارید، اما خطر ابتلا به سرطان کولون و اندومتری و بعلاوه سرطان های دیگر افزایش می یابد.

خطر ابتلا به سرطان آندومتر در طول عمر می تواند بین 20 تا 60 درصد باشد.

خطر ابتلا به سرطان های دیگر در طول عمر کمتر از 20 درصد افزایش می یابد.

برای برنامه پیشگیری از سرطان به پزشک خود مراجعه کنید. سندرم لینچ قابل درمان نیست. اگر تست ژنتیکی شما مثبت باشد، این به این معنی است که شما باید با یک مشاور ژنتیک و بعلاوه پزشک خود مشورت کنید تا برترین روش برای پیشگیری از سرطان و غربالگری در آینده را مشخص کنید.

این احتمالا شامل کولونوسکوپی سالانه، بیوپسی سالانه آندومتر و بعلاوه سایر آزمونهای غربالگری، بسته به جنس شما خواهد بود.

منبع: سایت بیتوته

منبع: راسخون
انتشار: 10 آبان 1400 بروزرسانی: 10 آبان 1400 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 1193

به "چه راه هایی برای تشخیص سندرم لینچ وجود دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه راه هایی برای تشخیص سندرم لینچ وجود دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید