10 فوت و فن برای پخت یک کیک عالی و بی نقص
به گزارش تور سریلانکا، این روزها دستورات زیادی برای پختن کیک در اینترنت وجود دارد. شاید تعداد زیادی از آن ها را امتحان نموده باشید ولی نتیجه مطلوبی نگرفته باشید. عوامل مختلفی باید دست به دست هم بدهند تا یک کیک بی نقص و عالی بپزید. برخی از نکات بسیار ریزی که ممکن است فراموش کنید، نقش مهمی در بافت کیک و نتیجه نهایی آن دارند. در ادامه این نکات و ترفندهای مهم را بخوانید تا دفعه بعدی که کیک می پزید برترین نتیجه را بگیرید. با خبرنگاران مگ همراه باشید.
1. طبق دستور پیش بروید
مهم ترین نکته ای که باید در خصوص پختن کیک بدانید این است که مطابق دستور پیش بروید. این نکته شاید بدیهی به نظر برسد ولی بسیاری از ما به دلایل مختلف مثلا عجله کردن، شاید از انجام بعضی از مراحل، چشم پوشی کنیم یا مراحل را با عجله انجام دهیم. حتی گاهی اوقات بعضی مواد مورد احتیاج را مطابق با سلیقه خودمان تغییر می دهیم. در حالی که هر کدام از مواد تشکیل دهنده کیک، نقش مهمی در تیجه نهایی کار دارند و شاید به راحتی با مواد دیگر قابل جایگزینی نباشند.
از رایج ترین اشتباهاتی که باعث خراب شدن کیک ها می گردد می توان به این موارد اشاره نمود:
- حذف کردن تخم مرغ، زرده یا سفیده
- کم کردن میزان شکر
- استفاده از شیرین کننده های مایع به جای شیرین کننده های خشک
- استفاده از آردهای چندمنظوره به جای استفاده از آرد مخصوص کیک
- استفاده از جوش شیرین به جای بیکینگ پودر
- استفاده از سفیده تخم مرغ به جای تخم مرغ کامل
هرگز مواد را با چیزهای دیگر جایگزین نکنید مگر اینکه در خود دستور به شما توصیه شده باشد. برای اینکه وسط پخت کیک مسئله ای برایتان ایجاد نگردد، قبل از آغاز به کار حتما مواد لازم را تهیه کنید تا ببینید همه چیز را در دسترس دارید یا نه.
علاوه بر ترکیب مواد، ترتیب و نحوه اضافه کردن آن ها هم مهم است. سر خود کاری انجام ندهید و مواد را به ترتیبی که گفته شده با هم مخلوط کنید.
به اطلاعاتی که در خصوص ظرف مناسب برای تهیه کیک در دستورها اشاره می گردد دقت کنید. اگر ظرف نامناسبی برای کیک انتخاب کنید احتمال خراب شدن آن بیشتر می گردد. ظرف کوچک باعث بیشتر شدن ارتفاع و حتی بیرون ریختن کیک از ظرف می گردد و ظرف خیلی عظیم باعث کم شدن ارتفاع و شاید سوختن سریع کیک گردد.
2. مواد را به دمای اتاق برسانید
یکی دیگر از اطلاعاتی که بی فایده داخل دستورهای غذایی وجود ندارد، دمای اتاق است. در مقابل بعضی از مواد اولیه پختن کیک می نویسند که باید در دمای اتاق باشند. معمولا موادی مثل شیر، تخم مرغ، کره و خامه ترش را باید از قبل، بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای اتاق برسند.
این نکته اهمیت زیادی دارد. مثلا کره را تصور کنید. کره ای که مستقیما از یخچال بیرون بیاورید، خوب با سایر مواد مخلوط نمی گردد اما اگر در دمای محیط بماند، نرم می گردد و راحت می توانید آن را با مواد دیگر ترکیب کنید. کره این قابلیت را دارد که ذرات هوا را در خود جای دهد و وقتی کره نرم را هم می زنید، هوای بیشتری داخل کره جای می گیرد. این هوا در حین پخت باعث پف کردن و نرم شدن کیک می گردد. اگر همواره کیک های شما تخت است و پف زیادی ندارد، شاید یکی از دلایل آن همین نکته باشد. کره باید یکی دو ساعت قبل از آغاز پخت کیک، بیرون از یخچال بگذارید.
برای سایر مواد هم نیم ساعت تا یک ساعت کافی است. گاهی اوقات در طرز پختن کیک در خصوص زمان بیرون گذاشتن مواد از یخچال هم توضیحاتی وجود دارد.
3. مواد را دقیق میزان بگیرید
این مورد هم با اینکه بدیهی به نظر می رسد ولی یکی از اشتباهات رایج بیشتر افراد در پختن کیک است. اشتباه در میزان گیری مواد اولیه تهیه کیک می تواند باعث خراب شدن آن گردد. بنابراین بسیار مهم است که پیمانه های دقیق داشته باشید و به میزان های ذکر شده در دستور، توجه کنید.
آرد یکی از مهم ترین مواد اولیه کیک است که معمولا در میزان گیری آن اشتباهاتی پیش می آید. برای میزان گیری آرد با پیمانه، نباید پیمانه میزان گیری را داخل کیسه آرد بزنید و آن را پر کنید. برای پر کردن پیمانه آرد باید از قاشق بهره ببرید. آرد را با قاشق از داخل کیسه به پیمانه بریزید و بعد سطح آن را با یک چاقو صاف کنید. بعد از پر کردن پیمانه آن را تکان ندهید چون هر بار که این کار را انجام دهید، سطح آرد پایین تر می رود و مجبور می شوید که آرد اضافه کنید. به همین ترتیب میزان آردی که استفاده می کنید، بیشتر می گردد.
اگر بتوانید مواد را بر اساس وزن میزان بگیرید، کار شما بسیار راحت تر می گردد. اگر زیاد کیک درست می کنید برای تهیه یک ترازوی آشپزخانه هزینه کنید چون ارزشش را دارد و کیک های شما دقیق تر و بهتر می شوند.
4. نوع آرد مهم است
آردهایی که در بازار می بینید تنوع زیادی دارند. بعضی از آردها آرد مخصوص قنادی و آرد کیک هستند و بعضی دیگر آرد همه کاره. آردهای همه کاره را می توانید برای تهیه حلوا و بعضی شیرینی ها، نان و کلوچه و… بهره ببرید. اما آرد مخصوص قنادی معمولا بسیار نرم تر است و پروتئین کمتری دارد. این بافت نرم دقیقا در خود کیک هم تکرار می گردد.
در بعضی از انواع کیک ها استفاده از آرد مخصوص کیک باعث خراب شدن کیک می گردد و بافت آن را بیش از میزان نرم می نماید. مثلا در کیک هایی که پودر کاکائو دارند، کیک دارچینی، کیک هویج، کیک موز و… که طعم دهنده های مایع دارند استفاده از آرد قنادی انتخاب خوبی نیست.
برای کیک هایی مثل کیک وانیلی ساده، کیک تولد، کیک اسفنجی و کیک رد ولولت، که بافت نرم یکی از ویژگی های اصلی این کیک ها است با خیال راحت از آرد مخصوص قنادی بهره ببرید. آرد همه کاره برای کیک های میوه ای مناسب است.
5. بیش از حد و کمتر از میزان لازم، مواد را هم نزنید
شاید فکر کنید که هر چقدر مواد را بیشتر هم بزنید یا با سرعت بالاتری هم بزنید، نتیجه بهتری می گیرید اما این طور نیست. برای هم زدن مواد هم طبق دستور پیش بروید. گاهی اوقات در طرز تهیه کیک، آمده که مواد را با سرعت زیاد و با هم زن برقی هم بزنید. گاهی اوقات در دستورها نوشته شده که مواد را به آرامی با لیسک هم بزنید فقط تا جایی که مواد با هم ترکیب شوند. هم زدن را هم دقیقا مطابق دستور انجام دهید. هم زدن بیش از میزان یا کمتر از حد مورد احتیاج، از رایج ترین اشتباهات در پختن کیک است.
هم زدن بیش از میزان باعث می گردد که تمام هوای موجود در ترکیب مواد، از آن خارج گردد و وقتی کیک را می پزید، بافت آن سفت و خشک می گردد. هم زدن کمتر از حد مورد احتیاج هم باعث می گردد که مواد اولیه به طور یکنواخت با هم مخلوط نشوند.
6. قالب کیک را آماده کنید
در اولین قدم سعی کنید همواره قالب کیک باکیفیت خریداری کنید. شاید مجبور باشید بیشتر هزینه کنید ولی قالب خوب تأثیر قابل توجهی روی کیفیت کیک دارد. مرحله بعد، آماده کردن قالب کیک است. فرقی نمی نماید که میزان قالب کیک چقدر باشد، باید قبل از ریختن مواد کیک در آن، حتما قالب را چرب کنید و آرد بپاشید. برای این منظور میزان روغن را با قلمو روی تمام سطوح داخلی قالب کیک، حتی دیواره ها بمالید. سپس میزان کمی آرد روی آن بپاشید. می توانید با زدن ضربه به کف قالب، به خوبی آرد را در تمام قسمت ها پخش کنید.
اگر چرب کردن قالب برایتان سخت و وقت گیر است، یک روش سریع تر وجود دارد و آن استفاده از کاغذ روغنی است. ابتدا قالب را روی کاغذ روغنی بگذارید و دور آن را خط بکشید. به میزان کف قالب از کاغذ ببرید و در کف قالب قرار دهید. در مرحله بعد دیواره قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. بد نیست که بعد از گذاشتن کاغذ در قالب، با میزان کمی روغن، آن را چرب کنید. در استفاده از روغن زیاده روی نکنید.
با این دو روش دیگر هرگز کیک به دیواره های قالب و کف آن نمی چسبد و خیلی راحت و بدون دردسر و بدون آسیب زدن به ظاهر کیک، از قالب بیرون می آید.
7. در فر را باز نکنید
وقتی کیک در فر در حال پختن است، در فر را به هیچ اسم باز نکنید. این کار باعث می گردد که هوای گرم داخل فر خارج گردد و دمای داخل فر با تغییر بسیار زیاد، به یک باره سرد گردد. این سرد شدن کیک باعث می گردد که پف کیک بخوابد. تغییر دما یکی از دلایلی است که باعث خراب شدن و ترک خوردن چیزکیک ها هم می گردد.
برای اینکه از پختن کیک مطمئن شوید، لازم نیست در فر را باز کنید. اگر دمای فر را درست تنظیم نموده باشید، مطابق با زمانی که در طرز تهیه کیک اسم شده، به کیک سر بزنید. بعد از طی شدن این زمان، یک یا دو بار می توانید در فر را کمی باز کنید تا کیک را امتحان کنید.
اگر فر جدیدی دارید که تنظیمات دمای آن دقیق و درست است، معمولا احتیاجی به چک کردن دمای فر نیست. اما اگر فر شما زیاد تنظیم نیست، بهتر است برای اینکه برترین نتیجه را بگیرید، از دماسنج های مخصوص فر بهره ببرید. با یاری این دماسنج ها می توانید دمای فر را مطابق با آنچه که در طرز تهیه کیک نوشته شده، تنظیم کنید و خیالتان از پختن کیک راحت باشد.
8. کیک را از نظر پخت آنالیز کنید
برای امتحان کردن این که کیک شما کاملا پخته یا نه دو راه وجود دارد. یک راه این است که یک خلال دندان را داخل کیک فرو ببرید. اگر خلال دندان تمیز بود و چیزی از مایع کیک به آن نچسبیده بود، یعنی کیک شما پخته است. اما روش دیگری هم برای امتحان کردن کیک وجود دارد.
در روش دوم کیک را بیرون بیاورید یا داخل فر، سطح بالای آن را به آرامی فشار دهید. اگر کیک دوباره به حالت قبل برگشت، کاملا پخته است. اگر جای انگشت های شما روی کیک باقی ماند، یعنی به زمان بیشتری برای پخت احتیاج دارد. این روش را برای انواع مافین و کاپ کیک هم می توانید امتحان کنید.
9. اجازه دهد کیک کاملا خنک گردد
گاهی اوقات عجله می کنیم و کیک را قبل از اینکه کاملا سرد گردد از قالب بیرون می آوریم. تزیین کردن کیک و بیرون آوردن آن از قالب باید بعد از سرد شدن کامل کیک انجام گردد. کیک داغ ممکن است خوب از داخل قالب بیرون نیاید. علاوه بر این اگر کیک گرم را تزیین کنید، ممکن است موادی را که برای تزیین آن استفاده نموده اید، آب کند.
برای سرد شدن کیک اجازه دهید بعد از خاموش کردن فر، برای دقایقی داخل آن بماند. بعدا آن را بیرون بیاورید تا در دمای اتاق سرد گردد. سپس می توانید از قالب جدا کنید و روی توری فلزی بگذارید تا زیر کیک هم سرد گردد و برای تزیین کردن آماده گردد. اگر عجله دارید می توانید کیک را بعد از اینکه کمی گرم شد، داخل یخچال بگذارید تا زودتر سرد گردد.
کیک ها وقتی در دمای اتاق باشند معمولا طعم بهتری دارند. علاوه بر این، بعضی از تزیینات کیک مثلا خامه قنادی یا سس شکلاتی باید تازه باشند و موقع سرو آن را تزیین کنید. اگر کیک را برای روز بعد تهیه نموده اید، آن را در یخچال نگهداری کنید. روز بعد و چند ساعت زودتر از سرو کردن، آن را در دمای اتاق بگذارید و بعد به دلخواه تزیین کنید. اگر از خامه قنادی و گاناش شکلاتی برای تزیین کیک استفاده می کنید می توانید آن را در یخچال هم برای مدتی نگهداری کنید.
10. کیک ها را ساده تزیین کنید
زیبایی در سادگی است. همواره سعی کنید کیک های خود را ساده تر تزیین کنید. هر چقدر تزیینات ساده ای برای کیک در نظر بگیرید، احتمال خراب شدن کیک کمتر می گردد. یکی از شیک ترین و برترین روش ها برای تزیین کیک، استفاده از گل های طبیعی است. این روش، زیبایی خیره کننده ای به خود کیک و میز سرو آن می دهد. کافی است کیک را با لایه ای از خامه قنادی بپوشانید و چند گل تازه زیبا داخل کیک فرو کنید. برش های میوه، برگ تازه، خرده شکلات و ترافل های رنگی هم برای اینکه کیک را از سادگی دربیاورند، گزینه های خوبی هستند.
با نکاتی که بالاتر اسم کردیم می توانید کیک بی نقص و عالی تهیه کنید و با آن از دوستان و عزیزان خود پذیرایی کنید. بعضی از این نکات پختن کیک بسیار ساده هستند ولی ممکن است فراموش شوند. درست کردن کیک خانگی کار سختی نیست و هر چقدر تجربه بیشتری کسب کنید، نتیجه کار بهتر می گردد.
منبع: Sallysbakingaddiction
منبع: دیجیکالا مگ