اتحادیه اروپا در قواعد مربوط به پهپادها بازنگری می نماید

به گزارش تور سریلانکا، آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا (EASA) طرحی پیشنهادی را در زمینه استانداردهای هوایی منتشر نموده است که برای بیشتر پهپادهای سبک کاربردی خواهد بود. این استانداردها تا حد زیادی به کارکرد ایمن پهپادها در حوزه های گوناگون یاری خواهد نمود که ازجمله آن ها می توان به تحویل بسته ها در محیط های شهری، بازرسی خط آهن و خطوط برق یا ارائه خدمات در زمان بحران اشاره نمود.

اتحادیه اروپا در قواعد مربوط به پهپادها بازنگری می نماید

با ما سفر کنید و با تور اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.

هر چه جلوتر می رویم کاربرد پهپادها در زندگی انسان بیشتر می گردد و این وسایل پرنده در زمینه های گسترده تری به خدمت گرفته می شوند. به همین دلیل دولت های گوناگون کوشیده اند با وضع قوانین، به فعالیت های اجرا شده در این حوزه نظم بدهند. اما با پیشرفت فن آوری پهپادها احتیاج به بازنگری در قوانین هم احساس می گردد. اتحادیه اروپا در طرح پیشنهادی تازه خود کوشیده است جنبه های بیش تری از این فن آوری های نوین را پوشش دهد.

متن این طرح پیشنهادی هم اکنون تا 30 سپتامبر 2020 (9 مهر 1399) برای دریافت نظرات کاربران در دسترس همگان واقع شده است. این استانداردها تحت عنوان شرایط ویژه سامانه های هواگرد بی سرنشین سبک شناخته می گردد و برای پهپادهای زیر 600 کیلوگرم که در زیرگروه ویژه و گواهی شده فعالیت می نمایند، کاربردی خواهد شد. این در حالی است که هم اکنون نیز بیش تر پهپادهایی که تحت گواهی آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا فعالیت دارند، از این قواعد پایه ای تازه پیروی می نمایند.

لازم به ذکر است که طبق قانون اتحادیه اروپا که نسخه تازه آن (EU 2019 / 947) از 31 دسامبر 2020 (11 دی 1399) اجرایی خواهد بود، پهپادها به سه زیرگروه آزاد، ویژه و گواهی شده تقسیم می گردد. زیرگروه آزاد برای هواگردهایی است که احتیاج به مجوز کلی و نیز اعلام قبلی هنگام فعالیت ندارند. زیرگروه ویژه به پهپادهایی اختصاص دارد که پیش از انجام عملیات احتیاج به کسب مجوز از مراجع مربوطه دارند، به جز موارد معین شده ای که داشتن اظهارنامه توسط اپراتور مجوزدار کافی است. زیرگروه گواهی شده نیز به پهپادهایی اطلاق می گردد که احتیاج به مجوز پهپاد و مجوز خلبانی پهپاد معتبر دارند.

پاتریک کای، مدیر اجرایی آژانس ایمنی هوانوردی اروپا در این زمینه می گوید: این طرح پیشنهادی، بخشی از نگاه گسترده تر آژانس را تشکیل می دهد برای اطمینان از این که پهپادها به طور ایمن و قابل قبول به کار گرفته می شوند. به ویژه در مناطقی که تراکم جمعیت یا اشیای متحرک و ثابت زیاد است.

او می افزاید: با توجه به این که بخش های زیادی از اقتصاد در پی راه هایی برای استفاده از پهپادها در جهت ساده تر کردن فعالیت های خود هستند، لازم است که قوانینی قوی داشته باشیم تا مطمئن شویم از سوی این فعالیت ها خطری متوجه مردم یا اموال آنان نیست و میزان نویز این وسایل نیز در محدوده قابل قبولی باشد. این وظیفه ماست که مطمئن شویم با افزایش کاربرد پهپادها، شهروندان اروپا ایمن بمانند.

معین استانداردهای صدور گواهینامه برای پهپادها چالش های خاص خود را هم دارد. مفاهیم طراحی این وسیله ها دامنه بسیار وسیعی را دربر می گیرد، فن آوری به کار رفته در آن ها به سرعت توسعه می یابد و برای ارائه محصولات تازه به بازار نیز فشار مالی زیادی وجود دارد.

به این ترتیب، در عین حال که آژانس ایمنی هوانوردی اروپا خود را متعهد به ایمنی می داند اما از سویی کوشش نموده که تعریفی واقع گرایانه و متناسب با ریسک عملیات در الزامات صدور گواهینامه ارائه دهد. این طور که این آژانس می گوید، در نوشتن طرح پیشنهادی فوق، از رویکردی انعطاف پذیر استفاده نموده که به خوبی متناسب با چنین حوزه نوآورانه ای باشد.

روش های دقیق تر انطباق با احتیاجهای موجود، در فاز دوم مورد آنالیز قرار می گیرد. اما با توجه به انتظاری که در زمینه تنوع محصولات و مفاهیم عملیاتی پهپادها می رود، یک پیوند قوی بین پروژه ها و آژانس ایمنی هوانوردی اروپا برقرار می ماند و این سازمان به ارزیابی پیشنهادات کاربران ادامه می دهد.

با انتشار پیش نویس قانون صدور گواهینامه های آینده، انتظار می رود شاهد ابتکارات تازه ای برای صدور گواهینامه و طراحی پهپادها باشیم تا به صورت ایمن در محیط های پرجمعیت به ویژه زمانی که خارج از خط دید (BVLOS) قرار دارند و خلبان نمی تواند پهپاد خود را به صورت مستقیم ببیند، به فعالیت بپردازند.

لازم به ذکر است قوانین مربوط به پهپادهای غیرنظامی در ایران نیز توسط اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری وضع شده و کاربردی است که طبق آن کلیه واردنمایندگان، تولیدنمایندگان، فروشندگان، آموزش دهندگان، پروازدهندگان و تعمیرکاران پهپادهای غیرنظامی باید تحت مجوز این اتحادیه به فعالیت بپردازند.

هر آنچه می خواستید درباره پهپادها بدانید؛ اما نمی دانستید از چه کسی بپرسید

عکس کاور از David Parry/PA Wire

منبع: EASA

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 24 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 476

به "اتحادیه اروپا در قواعد مربوط به پهپادها بازنگری می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتحادیه اروپا در قواعد مربوط به پهپادها بازنگری می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید