افزایش آمار ابتلا به یک بیماری خطرناک تابستانی در ایران ؛ 3 نفر جان باختند
به گزارش تور سریلانکا، رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت از افزایش شمار مبتلایان به یک بیماری مرتبط با دام و فصل گرما در امسال اطلاع داد.
به گزارش خبرنگاران، دکتر محمدرضا شیرزادی رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت درباره آخرین آمار بروز تب کریمه کنگو در کشور در فصل گرما گفت: از ابتدای سال جاری تا به امروز 28 مورد مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور گزارش شده است و متاسفانه 3 بیمار نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
- خطر تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان | ویروس هنگام ذبح دام هم به انسان منتقل می گردد | توصیه های بهداشتی درخصوص گوشت قربانی | علائم تب کریمه کنگو
وی اضافه کرد: مهم ترین بیماری که طی ذبح دام و دستکاری لاشه آن ممکن است منتقل گردد، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.
وی درخصوص علائم بیماری اظهار کرد: علائم بیماری تب کریمه کنگو شامل تب، سر درد، علائم گوارشی و در موارد شدید تظاهرات خونریزی دهنده است و درصورتی که فردی علائم یاد شده را پس از مصرف گوشت در خود مشاهده کرد، باید به مراکز بهداشتی مراجعه کند تا هم زودتر درمان گردد و هم از احتمال انتقال بیماری به وسیله خود به دیگران بکاهد.
رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، تاکید نمود: مصرف فرآورده های حیوانی به صورت خام از نظر انتقال بسیاری از بیماری ها خطرناک است و افراد باید از مصرف گوشت و جگر خام خودداری نمایند. فرآورده دامی باید به صورت پخته مصرف گردد تا مطمئن شویم عامل بیماری زا کاملا از بین رفته است.
وی تاکید نمود: گوشت دام ذبح شده را باید قبل از قطعه قطعه کردن و مصرف، حداقل 24ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری کرد. جگر و سایر امعا و احشای دام نیز قبل از مصرف باید 48 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد در یخچال باشد. این فرآیند از آن جهت اتفاق می افتد که در این مدت اندازه اسیدیته و PH گوشت کاهش یافته و اگر ویروسی در آن وجود داشته باشد، از بین می رود.
منبع: همشهری آنلاین