تولید کود پنج برابر شد

به گزارش تور سریلانکا، به گزارش خبرنگاران، حمید رسولی افزود: اکنون سه هزارو 500 فروشگاه مجاز در شبکه رسمی کارگزاران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی فعال هستند.

تولید کود پنج برابر شد

وی افزود: با توجه به نیازسنجی استان ها در چارچوب یک دستورالعمل، فواصل مراکز کارگزاری از یکدیگر متناسب با نیاز کودی منطقه و ظرفیت مصرف معین شده است که برخی مراکز تعدیل خواهند شد.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی شرح داد: اما در پنج منطقه نو آباد کشور همچون سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، اردبیل، خوزستان و ایلام که که به سطح زیرکشت اضافه شده اند 120 کارگزاری جدید افزایش یافته است.

رسولی به کشاورزان توصیه کرد کودهای مورد نیاز را از شبکه های رسمی کارگزارن شرکت خدمات حمایتی تحت نظارت دولت تامین کنند زیرا با گران شدن کودهای فسفاته و پتاسه در سال 99 برخی افراد سودجو اقدام به عرضه کودهای بی کیفیت و تقلبی با قیمت های بالا کردند که مصرف آنها آسیبی جدی به اراضی و محصولات کشاورزی است.

به گفته وی، بنابراین امسال نسبت به سال گذشته به دلیل گرانی نرخ کود شاهد کاهش تخلفات نبودیم بلکه کشفیات و موارد برخورد و پرونده های تشکیل شده به دلیل سو استفاده ها افزایش یافته است.

ایجاد واحدهای نظارتی استان ها

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: اکنون مدیریت پایش و نظارت توزیع نهاده های کشاورزی را در ستاد داریم که امسال به دلیل ضرورت موضوع با مجوزی که از نوسازی و تحول اداری دریافت کردیم بنابراین در تمام استان ها واحدهای همنام و ادارات پایش و نظارت بر توزیع نهاده های کشاورزی ایجاد شده است.

وی افزود: این واحدهای نظارتی به شکل سیستمی و حضوری شبکه کارگزاری ها را در سطح استان ها نظارت و کنترل می کنند و ماهانه به ستاد مرکزی گزارش ارایه می دهند.

توزیع کود استاندارد در شبکه توزیع بدون هیچ هزینه ای برای تولیدکنندگان

رسولی ادامه داد: در سال 99 طی توافقی که با موسسه خاک و آب داشتیم مقرر شد تولیدکنندگانی که کودهای با کیفیت و استاندارد تولید می کنند بدون هیچ هزینه ای بتوانند محصولاتشان را در شبکه کارگزاری های این شرکت به کشاورزان معرفی و بفروش برسانند.

وی اظهارداشت: براساس این توافق تولیدکنندگان باید کودهای با کیفیت را با قیمت های مناسب و تحت نظارت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی عرضه کنند.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اظهار داشت: این شرکت در سال 99 با برگزاری بیش از 50 همایش استانی و کارگاه های آموزشی توانست پکیج های فنی را با همکاری تولیدکنندگان کود معرفی کنند تا کشاورزان بدانند چه نوع محصولی را در چه مناطقی استفاده کنند که این اقدام برای تولیدکنندگان کود داخلی و کشاورزان یک فرایند برد - برد است.

وی با بیان اینکه اکنون 64 شرکت تولید کود در کشور فعال است، گفت: این شرکت ها شش نوع کود پایه و 70 نوع کود آلی، ترکیبی و ترکیب کودهای آلی و گوگردی را تولید می کنند که در شبکه توزیع شرکت خدمات حمایتی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

رسولی افزود: در 10 ماهه سال 99 بیش از 23 هزار تن کود تولید و تامین شد که نسبت به سال 98 از لحاظ حجمی بیش از 5.5 برابر افزایش داشته است.

به گفته وی، در سال 98 نزدیک 55 رقم کود شیمیایی با تناژ چهار هزارو 100 تن بوده است.

چقدر کود توزیع شد؟

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از کشاورزان و مصرف کنندگان کودهای شیمیایی خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در کیفیت و قیمت توسط کارگزاری ها و فروشندگان مراتب را با شماره تلفن 1559 باشگاه کشاورزان خدمات حمایتی در نرم افزار تاک و همچنین 84831020 اطلاع دهند.

طبق آمارها در 10 ماهه سال 99 یک میلیون و 900 هزار تن کود اوره توسط وزارت جهاد کشاورزی توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 300 هزار تن افزایش داشته است.

همچنین سالانه 600 هزار تن انواع کودهای فسفاته و پتاسه نیز تامین و توزیع می شود.

منبع: ایرنا

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 28 فروردین 1400 بروزرسانی: 28 فروردین 1400 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 908

به "تولید کود پنج برابر شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تولید کود پنج برابر شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید