خواص و مضرات شکلات تلخ
به گزارش تور سریلانکا، شکلات تلخ بیش از 65 درصد با میزان زیادی کاکائو ترکیب شده است. به دلیل داشتن میزان زیادی کاتچین و پلی فنل (نوعی آنتی اکسیدان) می تواند به بهبود شرایط بیماران قلبی کمک کند. همچنین شکلات تلخ با درصد بالا در تنظیم فشار خون هم مؤثر است.
شکلات تلخ بیشتر به عنوان یک ماده خوراکی برای تقویت حافظه شناخته شده است.
مصرف این ماده غذایی با فواید بی شماری همراه است. از جمله خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شکلات تلخ بیش از 65 درصد با میزان زیادی کاکائو ترکیب شده است. به دلیل داشتن میزان زیادی کاتچین و پلی فنل (نوعی آنتی اکسیدان) می تواند به بهبود شرایط بیماران قلبی کمک کند. همچنین شکلات تلخ با درصد بالا در تنظیم فشار خون هم مؤثر است.
کمک به سلامت بدن
یکی دیگر از خواص شکلات تلخ 96 درصد کمک به بهبود شرایط سیستم ایمنی بدن است. از آنجا که این ماده خوراکی حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان است، با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کند. در نتیجه در بهبود التهابات بدن مؤثر است. همچنین به دفع مواد زائد و سمی از بدن کمک می کند.
گفته می شود مصرف مداوم شکلات تلخ (بیش از 50 درصد) به پیشگیری از سرطان کمک می کند.
بهبود شرایط خلق و خو
یکی دیگر از فواید مصرف شکلات، آرامش ذهنی و سلامت روان است. از آنجایی که این ماده باعث ترشح اندروفین در بدن می شود، اندازه استرس را کاهش می دهد. در نتیجه به بهبود شرایط خلق و خو کمک زیادی می کند. همچنین شکلات تلخ به دلیل داشتن تئوبرومین و کافئین باعث کاهش افسردگی می شود.
تقویت حافظه با کمک شکلات تلخ
اگر روزانه یک تکه شکلات تلخ 70 درصد مصرف کنید، تاثیر زیادی در بهبود شرایط هیپرپلازی مغز دارد. همچنین به دلیل داشتن فلاونول و پلی فنول، مصرف کاکائو به پیشگیری از سکته مغزی و زوال عقل کمک زیادی می کند.
مضرات شکلات تلخ
با وجودی که شکلات تلخ فواید و خواص زیادی دارد، اما نباید از مضرات آن غافل شوید. کافئین بالا یکی از مضرات این ماده خوراکی است که باعث بی خوابی می شود. مصرف زیاد آن اسهال، کم آبی بدن و اضطراب شدید را به همراه دارد. همچنین باعث بروز سردرد میگرنی، بیماری پوستی و یبوست می شود. در زنان باردار مصرف شکلات تلخ باعث وزن کم جنین و یا تحریک زودرس می شود.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید