زنگ خطر شیوع بیماری های منتقله از آب با شروع فصل تابستان

به گزارش تور سریلانکا، ایسنا/ سرپرست آزمایشگاه های آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به افزایش بیماری های منتقله از آب با شروع فصل تابستان، به ارائه توصیه هایی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی و روده ای ناشی از آلودگی آب پرداخت.

زنگ خطر شیوع بیماری های منتقله از آب با شروع فصل تابستان

به نقل از معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مهندس نیتی با بیان اینکه در فصل گرما و با مصرف بیشتر آب احتمال بروز بیماری های منتقله از آب بیشتر می شود، گفت: از طرفی امکان انتقال این بیماری ها با افزایش مسافرت ها و مصرف آب آشامیدنی غیرمطمئن، افزایش می یابد.

وی با تاکید بر لزوم حصول اطمینان از سلامت آب آشامیدنی هنگام مصرف، توجه به برخی نکات را ضروری دانست و اضافه کرد: آب آشامیدنی یا از طریق منابع آب سطحی مانند رودخانه ها، یا منابع زیرزمینی مانند چشمه، چاه و قنات تامین می شود که جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نیست و باید قبل از مصرف آن را گندزدایی کرد.

به گفته کارشناس برنامه آب و فاضلاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زلال بودن آب جویبارها و چشمه ها به معنی سالم بودن آن نیست، زیرا ممکن است آب در نقاط بالادست توسط انسان، دام، پرندگان، مزارع و باغات کشاورزی آلوده شده باشد.

نیتی شرح داد: آب لوله کشی شبکه های آب رسانی شهری و روستایی، سالم و قابل شرب است؛ چراکه این آب کلرزنی و گندزدایی شده است و تحت نظارت معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است.

وی خطاب به افرادی که در روزهای تعطیل به همراه خانواده یا دوستان به طبیعت سفر می کنند و چند ساعتی را در بیرون از محل زندگی و کار می گذرانند، بیان نمود: افراد آب بطری شده همراه داشته باشند و در صورتی که امکان دسترسی به آب سالم بهداشتی یا آب بطری شده وجود نداشته باشد، توصیه می شود آب را به مدت 3 دقیقه جوشانده و پس از خنک شدن از آن استفاده کنند.

سرپرست آزمایشگاه های آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه، ادامه داد: هنگام تهیه آب بطری شده به این موضوع توجه شود که ممکن است نور مستقیم خورشید و گرمای زیاد و از سوی دیگر یخ زدگی و انجماد بخشی از ترکیبات میکروپلاستیکی بطری را جدا و وارد محتویات داخل بطری کند؛ در نتیجه باید از خرید بطری هایی که در معرض نور مستقیم خورشید بوده اند و بطری های یخ زده خودداری کرد.

مهندس نیتی شرح داد: آب های بسته بندی شده باید دارای تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت، کد یا شناسه نظارت و پروانه بهداشتی وزارت بهداشت و دارای نشان سازمان غذا و دارو باشند.

وی با تاکید بر لزوم خودداری از تهیه و مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری و یا خرد شده اند، گفت: توصیه می شود از قالب های یخ با بسته بندی و دارای مشخصات کارخانه ای استفاده شود.

نیتی اظهار کرد: بهتر است از مصرف شربت و نوشابه یا انواع نوشیدنی های بسته بندی نشده که احتمال دارد از آب آلوده یا غیر مطمئن در تهیه آن استفاده شده باشد، اجتناب شود.

سرپرست آزمایشگاه های آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رعایت نکات بهداشتی بویژه هنگام تفریحات در کنار رودخانه ها و آلوده نکردن آب توسط مردم را در حفظ سلامت آب موثر دانست و اضافه کرد: به همین منظور از شنا کردن در رودخانه ها و نهرها و مکان های غیر مجاز و شستشوی ظروف و البسه در نهرها و جوی ها و دفع فاضلاب و زباله در خیابان ها و نهرها خودداری شود.

وی در انتها خاطرنشان کرد: هموطنان می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مغایرت شرایط ظاهری یا وجود طعم و بو در آب با شماره 190، سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت تماس بگیرند یا به نزدیک ترین مرکز خدمات جامع سلامت یا مراکز بهداشت تابعه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مستقر در سراسر کشور مراجعه و مراتب را گزارش کنند.

منبع: همگردی
انتشار: 29 مرداد 1399 بروزرسانی: 29 مرداد 1399 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 423

به "زنگ خطر شیوع بیماری های منتقله از آب با شروع فصل تابستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زنگ خطر شیوع بیماری های منتقله از آب با شروع فصل تابستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید