طرز تهیه رول ماهی شکم پر (ماهی رولی) با طعم لذیذ مثل رستوران
به گزارش تور سریلانکا، رول ماهی شکم پر یکی از نه تنها در بین ایرانی ها، بلکه در سراسر جهان برای و است. معمولا در این غذا، ماهی با سبزی های معطر، رب انار و گردو، شکم پر می گردد و در نهایت سرخ یا پخته می گردد. رول کردن ماهی یکی از روش های متفاوت برای تهیه ماهی شکم پر است. این طرز پخت ماهی شکم پر، ظاهر بسیار جذابی به آن می دهد، در عین حال خوشمزه و لذیذ هم هست. در این مقاله از در ما طرز تهیه رول ماهی شکم پر و نکات حرفه ای خوشمزه شدن ماهی رولی شکم پر می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه رول ماهی شکم پر
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
ماهی تازه (سالمون یا قزل آلا) | 1 عدد میانه |
جعفری، شنبلیله و گشنیز تازه | 150 گرم |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
زنجبیل تازه و رنده شده | نصف قاشق چای خوری |
گردو | 4 عدد |
روغن زیتون | 5 قاشق غذاخوری |
لیموترش تازه یا آبلیمو | 2 عدد (2 قاشق غذاخوری) |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 1 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
برنج | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
سبزی پلویی (تره، جعفر، شوید، گشنیز و سیر تازه) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک و فلفل سیاه | به میزان کافی |
انواع ترشی | برای سرو کنار ماهی رولی |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 تا 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت رول ماهی شکم پر: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه رول ماهی شکم پر (ماهی رولی)
رول ماهی شکم پر یک انتخاب عالی برای مهمانی ها و دورهمی ها است که می توانید به راحتی آن را تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه رول ماهی شکم پر مرحله به مرحله را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: ماهی را آماده کنید
در ابتدا ماهی را بشویید و سر و دم آن را بزنید. ماهی را از پهنا و زیر دم تا زیر شش ماهی، برش بزنید. امعا و احشای داخل ماهی را بیرون بیاورید. ماهی را به دو قسمت برش بزنید و استخوان وسط ماهی و تیغ های آن را جدا کنید. دوباره ماهی را بشویید و با دستمال حوله ای خشک کنید.
در صورت تمایل می توانید ماهی تازه را از فروشگاه های به روش های و اینترنتی بخرید.
مرحله دوم: ماهی را مزه دار کنید
برش های ماهی را در یک پاکت زیپ کیپ یا ظرف مسطح بگذارید. آب لیموها را بگیرید. روی ماهی فلفل سیاه، نمک و آبلیموی تازه بریزید. روی ماهی را بپوشانید یا پلاستیک را ببندید. ماهی را در یخچال به مدت 1 تا 2 ساعت بگذارید تا مزه دار گردد.
شما می توانید انواع ادویه معطر غذا، نمک و آبلیمو را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.
مرحله سوم: مواد شکم پر ماهی را آماده کنید
در فاصله ای که ماهی ها در حال مزه دار شدن هستند، برنج را پاک کنید، بشویید و در یک کاسه با میزانی آب ولرم و نمک، بخیسانید. سبزی پلویی را بشویید و ساطوری خرد کنید. سبزی معطر برای شکم پر کردن را هم بشویید و وقتی آب خود را از دست داد، ساطوری خرد کنید. گردوها را بشکنید و مغز آنها را ریز خرد کنید.
شما می توانید برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی با کیفیت و گردو از فروشگاه های زنجیره ای به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله چهارم: سبزی ها، سیر و زنجبیل را تفت دهید
یک تابه روی حرارت بگذارید. به میزان 2 تا 3 قاشق غذاخوری از روغن زیتون را در آن بریزید. وقتی روغن کمی داغ شد، سبزی های معطر ساطوری شده (جعفری، شنبلیله و گشنیز) را در تابه بریزید و تفت دهید تا آب اضافی آن ها کشیده گردد. سیرها را پوست بگیرید و رنده کنید. سیرهای رنده شده و زنجبیل رنده شده را به سبزی های معطر اضافه کنید و تفت دهید.
انواع روغن مایع مثل روغن زیتون را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: مواد میانی ماهی شکم پر را تفت دهید
بعد از اینکه آب سبزی ها کشیده شد، گردوهای خرد شده و رب انار () را هم اضافه کنید. کمی نمک و فلفل سیاه هم به مواد تابه بیفزایید تا به طعم دلخواهتان برسید. دقت کنید که در نهایت باید مواد میانی، آب اضافه نداشته و سفت باشند. مایه شکم پر که آماده شد، شعله را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
رب انار را به روش های خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله ششم: ماهی ها را شکم پر کنید
بعد از اینکه ماهی ها طعم دار شدند، آنها را از داخل یخچال بیرون بیاورید. ماهی ها را در یک ظرف بگذارید و به صورت پهن شده بگذارید. مایه شکم پر را روی ماهی بریزید و از یک سمت، آغاز به رول کردن ماهی ها کنید.
در آخر رول های ماهی را با خلال دندان محکم کنید. می توانید در آخر روی ماهی ها میزانی زعفران دم نموده بریزید و با برس به همه جای ماهی ها بمالید. کمی نمک و آبلیمو هم روی سطح ماهی ها بپاشید.
برای خرید زعفران اعلا به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید اقدام کنید.
مرحله هفتم: ماهی های رول شده شکم پر را بپزید
فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا به مدت 10 دقیقه گرم گردد. ماهی های رول شده را در ظرف فر بگذارید. 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون روی ماهی ها بریزید و روی ظرف را فویل آلومینیومی بپیچید. با چنگال، چند سوراخ در فویل ایجاد کنید.
ماهی رولی شکم پر را به مدت نیم ساعت در فر بگذارید و بعد فویل را باز کنید. گریل را روشن کنید و اجازه دهید روی ماهی ها، طلایی گردد. سپس ظرف را بیرون بیاورید.
مرحله هشتم: سبزی پلو را بپزید
در فاصله ای که ماهی های در حال پخت هستند، آبی که برنج را در آن خیس نموده اید، دور بریزید. برنج را در قابلمه بریزید و 3 لیوان دسته دار فرانسوی آب و کمی روغن، به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا آب داخل قابلمه کشیده گردد.
سپس سبزی پلویی را به برنج اضافه کنید و برنج و سبزی را هم بزنید تا سبزی ها با برنج مخلوط گردد. دم کنی را روی قابلمه بگذارید و اجازه دهید به مدت 45 دقیقه سبزی پلو دم بکشد.
برای خرید سبزی پلویی منجمد می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: رول ماهی شکم پر و سبزی پلو را سرو کنید
بعد از اینکه سبزی پلو دم کشید، روی آن را کمی کره یا روغن بدهید و سبزی پلو را در ظرف سرو بریزید. ماهی های رول شده شکم پر را هم در کنار سبزی پلو بگذارید. سبزی پلو و رول ماهی شکم پر را با ترشی () یا سالاد دلخواه () سرو کنید.
انواع ترشی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن رول ماهی شکم پر
برای رول ماهی شکم پر، چه ماهی مناسب است؟
معمولا رول ماهی شکم پر با ماهی قزل آلا یا سالمون درست می گردد ولی می توانید از انواع ماهی که تیغ و استخوان ندارند، برای شکم پر کردن بهره ببرید.
سبزی رول ماهی شکم پر چیست؟
سبزی که ماهی با آن شکم پر می گردد، شامل جعفری، شنبلیله و گشنیز به نسبت مساوی هستند که البته می توانید سبزی های معطر محلی یا سبزی های معطر دلخواه خود را هم به این ترکیب اضافه کنید.
منبع: افق کوروش