طرز تهیه مرغ سیر عسلی رستورانی ، ادویه های مرغ سیر عسلی چیه؟

به گزارش تور سریلانکا، وقتی دنبال یه ایده متفاوت براییا غذا برای می گشت، مرغ سیر عسلی دقیقاً همون چیزیه که می تونه هنرتون رو به نمایش بذاره. این که ریشه در آشپزی کانادایی داره و توی رستوران های چینی-آمریکایی محبوب شده، با شیرینی عسل و عطر سیر درست می شه و یه ترکیب دلنشین می سازه. شما با چند ماده ساده می تونید یک وعده شیک و خوشمزه آماده کنید که هم برای مهمانی ها مناسبه و هم برای یه شام خانوادگی. شما می تونید توی این مطلب از در ما قراره طرز تهیه مرغ سیر عسلی با رسپی اصلی و نکات پخت و خوشمزه شدن اون رو به شما یاد بدیم.

طرز تهیه مرغ سیر عسلی رستورانی ، ادویه های مرغ سیر عسلی چیه؟

طرز تهیه مرغ سیر عسلی در یک نگاه

برای طرز تهیه مرغ با سس سویا، سیر و عسل، ابتدا ران یا سینه مرغ رو خوب بشورید و خشک کنید. بعد با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید و حدود 30 دقیقه توی یخچال بذارید تا ادویه ها جذب بشه. سپس هر طرف مرغ ها رو توی روغن داغ 4 تا 5 دقیقه سرخ کنید تا طلایی بشن و آب دار بمونن.

وقتی مرغ ها آماده شدن، سیر خرد شده رو اضافه کنید و 1 تا 2 دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا عطرش آزاد بشه. بعد ترکیب عسل، سس سویا، سرکه سیب یا آبلیمو و روغن کنجد رو روی مرغ بریزید و حدود 5 دقیقه بجوشونید تا طعم ها به خورد مرغ بره.

در ادامه نشاسته ذرت حل شده توی آب سرد رو اضافه کنید و 3 دقیقه هم بزنید تا سس غلیظ و براق بشه. در آخر کره رو اضافه کنید تا سس نرم تر و خوش طعم تر بشه. مرغ رو توی ظرف سرو بچینید، روی اون جعفری خرد شده یا کنجد بریزید و همراه برنج، نودل یا نان سرو کنید.

شما می تونید جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ سیر عسلی رو توی این مطلب بخونید.

مواد اولیه برای تهیه مرغ سیر عسلی رستورانی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت مرغ (سینه یا ران)4 تکه
سیر3 حبه
عسل3 قاشق غذاخوری
سس سویا2 قاشق غذاخوری
آبلیمو یا سرکه سیب1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت1 قاشق چای خوری
کره1 قاشق غذاخوری
کنجد یا پیازچه خرد شدهبرای تزیین مرغ سیر عسلی
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مرغ سیر عسلی: 20 تا 25 دقیقه

مراحل طرز تهیه مرغ سیر عسلی با سس سویا

مرغ سیر عسلی با سس سویا، یکی از خوشمزه ترین و خاص ترین غذاهایی هست که می تونین با طی کردن مراحل زیر به راحتی با مرغ درست کنید.

مرحله اول: مرغ رو مزه دار کنید

در ابتدا برای طرز تهیه مرغ سیر عسلی، ران ها یا تکه های سینه مرغ رو اول خوب بشورید و با دستمال خشک کنید تا رطوبت اضافی نداشته باشه. بعد تکه های مرغ رو توی یه کاسه بذارید و کمی نمک و فلفل سیاه بهش اضافه کنید. ادویه ها رو با مرغ ها ماساژ بدید تا مزه دار بشه.

در صورت تمایل می تونید مرغ کامل و قسمت های ران و سینه رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: مرغ رو استراحت بدید

اجازه بدید مرغ ها حدود 30 دقیقه توی یخچال بمونن تا ادویه ها جذب مرغ بشن. اگر دوست دارید غذاتون سبک تر باشه، می تونید پوست مرغ رو جدا کنید. مزه دار کردن مرغ باعث می شه موقع پخت هم خوش طعم تر بشه و هم ظاهر طلایی تری پیدا کنه.

مرحله سوم: مرغ رو سرخ کنید

سپس توی یه تابه بزرگ حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی حرارت میانه بذارید. اجازه بدید روغن داخلش داغ بشه. مرغ ها رو از یخچال بیرون بیارید و به آرامی توی روغن بذارید. هر طرف مرغ ها رو حدود 4 تا 5 دقیقه سرخ کنید تا سطحشون طلایی بشه.

این کار علاوه بر ظاهر مجذوب کننده، باعث می شه مرغ ها آب دار بمونن و موقع پخت خشک نشن. یادتون باشه حرارت رو خیلی زیاد نکنید چون مرغ سریع می سوزه و داخلش خام می مونه.

برای خرید انواع روغن گیاهی از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.

مرحله چهارم: سیر رو تفت بدید

توی این فاصله، سیرها رو پوست بگیرید و ریز خرد یا رنده کنید. وقتی مرغ ها طلایی شدن، سیر خرد شده رو اضافه کنید. حدود 1 تا 2 دقیقه سیرها رو روی حرارت ملایم تفت بدید تا عطرش آزاد بشه. مراقب باشید سیر نسوزه چون تلخ می شه و مزه غذا رو خراب می کنه. بهتره سیر رو در همین مرحله اضافه کنید تا هم طعمش به مرغ منتقل بشه و هم توی سس بعدی ترکیب بشه.

مرحله پنجم: سس سویا عسلی رو درست کنید

برای طرز تهیه سس مرغ سیر عسلی، عسل، سس سویا ()، سرکه سیب () یا آبلیمو و روغن کنجد رو توی یه کاسه مخلوط کنید. این ترکیب رو روی مرغ بریزید و خوب هم بزنید تا همه تکه ها به سس آغشته بشن.

حدود 5 دقیقه، حرارت رو روی حالت میانه بذارید تا مواد با هم بجوشن و طعم ها به خورد مرغ بره. این سس هم شیرینی ملایم داره و هم یه ته مزه ترش و شور داره که فوق العاده ست.

برای خرید عسل با کیفیت، سرکه سیب و آبلیمو از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید

مرحله ششم: سس مرغ سیر عسلی رو غلیظ کنید

در ادامه، نشاسته ذرت رو با 2 قاشق غذاخوری آب سرد حل کنید و به تابه اضافه کنید. این کار باعث می شه سس غلیظ و براق بشه و بهتر به مرغ بچسبه. وقتی سس مرغ عسلی، آغاز به جوشیدن کرد، مرتب هم بزنید تا گلوله نشه. حدود 3 دقیقه زمان بدید تا سس به غلظت مناسب برسه.

انواع نشاسته رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله هفتم: کره رو اضافه کنید

در آخر کره رو اضافه کنید تا بافت سس نرم تر و طعمش عمیق بشه. کره باعث می شه سس به خوبی روی مرغ بشینه. حدود 1 دقیقه زمان می بره کره به طور کامل آب بشه و با سس ترکیب بشه.

انواع کره حیوانی و گیاهی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله آخر: مرغ سیر عسلی رو تزئین و سرو کنید

وقتی سس به خورد مرغ رفت، شعله زیرش رو خاموش کنید. مرغ رو در ظرف سرو بچینید و روی اون جعفری خرد شده یا کنجد بریزید تا ظاهرش مجذوب کننده تر بشه. سس رو هم روی مرغ ها بریزید یا کنارش سرو کنید. این غذا با مرغ رو می تونید با انواع نان () یا با یاسرو کنید.

برای خرید کنجد، نان و انواع برنج ایرانی و خارجی از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.

روش تهیه مرغ سیر عسلی در فر

این روش بدون احتیاجی به روغن اضافه نداره و برای کسایی که دنبال غذای سبک تر و سالم تر هستن، انتخاب خیلی خوبی به حساب میاد. برای پخت مرغ سیر عسلی در فر، بعد از این که مرغ ها رو با نمک، فلفل و کمی سس سویا مزه دار کردید، اون ها رو داخل یک سینی فر بچینید. سپس سس عسل و سیر رو آماده کنید و روی مرغ ها بریزید تا کاملاً به این ترکیب آغشته بشن.

فر رو از قبل به مدت 15 دقیقه، روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی رو داخلش بذارید. اجازه بدید مرغ ها حدود 30 تا 40 دقیقه بپزن تا مغزپخت بشن و سطحشون رنگ طلایی و مجذوب کننده پیدا کنه. توی این روش، مرغ سیر عسلی، بافت نرم و طعمی کاراملی پیدا می کنه که برای سرو توی مهمانی ها هم عالیه.

نکات مهم در طرز تهیه مرغ سیر عسلی

  • اگر زمان کافی دارید، مرغ رو بعد از مرینیت کردن با سیر و سس سویا و عسل، حداقل 2 تا 3 ساعت یا حتی یک شب توی یخچال استراحت بدید. این کار باعث می شه گوشت کاملاً مزه دار بشه و طعم عسل و سیر به عمق مرغ نفوذ کنه.
  • می تونید مرغ رو اول کمی بخارپز یا آب پز کنید و بعد در سس سرخ کنید. این روش باعث می شه مرغ مغزپخت تر و لطیف تر شده و زمان سرخ کردن کوتاه تر بشه.
  • موقع سرخ کردن مرغ، حرارت رو روی حالت میانه نگه دارید. اگر حرارت خیلی بالا باشه، سطح بیرونی مرغ سریع می سوزه ولی داخلش خام می مونه. اگر هم حرارت خیلی پایین باشه، مرغ آب می مقدار و بافتش لاستیکی و ارتجاعی می شه.
  • وقتی عسل، حرارت می بینه، آغاز به کاراملی شدن می کنه. بهتره در این مرحله مرتب سس رو هم بزنید تا براق و یکدست بشه و روی مرغ به خوبی بشینه.
  • می تونید کمی زنجبیل تازه رنده شده یا فلفل قرمز خشک به سس اضافه کنید تا طعم تند و گرم تری پیدا کنه. این ترکیب توی رستوران های حرفه ای خیلی رایجه و تعادل شیرینی عسل رو بهتر می کنه.
  • برای اینکه مرغ بهتر برشته بشه و سس غلیظ تر و خوش رنگ تر دربیاد، از تابه چدنی یا استیل بهره ببرید. این تابه ها حرارت رو یکنواخت پخش می کنن و نتیجه کار حرفه ای تر درمیاد.
  • بعد از خاموش کردن شعله، مرغ سیر عسلی رو 5 دقیقه داخل تابه با در بسته استراحت بدید. این کار باعث می شه سس بهتر جذب گوشت بشه و مرغ نرم تر بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن مرغ سیر عسلی

ادویه های مرغ سیر عسلی چیه؟

ادویه های اصلی مرغ سیر عسلی معمولاً شامل نمک، فلفل سیاه و سیر تازه هست، اما برای خوشمزه تر شدن غذا می توانید از ادویه های مکمل مثل زنجبیل، فلفل قرمز، پاپریکا و حتی کمی دارچین بهره ببرید.

جایگزین سس سویا در تهیه مرغ سیر عسلی چیه؟

اگر سس سویا در دسترس ندارید، می تونید از رب انار رقیق شده با سرکه یا سرکه بالزامیک بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 آذر 1404 بروزرسانی: 26 آذر 1404 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 1797

به "طرز تهیه مرغ سیر عسلی رستورانی ، ادویه های مرغ سیر عسلی چیه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ سیر عسلی رستورانی ، ادویه های مرغ سیر عسلی چیه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید