طرز تهیه مربای خرمالو ساده و خوش طعم

به گزارش تور سریلانکا، با رسیدن فصل پاییز کم کم پای میوه های خوش رنگ و خوش طعم پاییزی نیز به خانه ها و سفره های ما باز می گردد. یکی از خوشمزه ترین این میوه ها خرمالو است. اگر از هواداران این میوه شیرین و نارنجی رنگ هستید، شاید دوست داشته باشید طرز تهیه مربای خرمالو را نیز بیاموزید. از آنجایی که خرمالو تنها چند ماه مهمان ماست، درست کردن مربا یکی از برترین روش ها برای نگهداری طولانی مدت از این میوه فوق العاده پرخاصیت است. چراکه هر زمان بخواهید می توانید از آن در کنار سایر خوراکی ها بهره ببرید. بعلاوه اگر فردی از اعضای خانواده شما تمایلی به صرف میوه خام خرمالو نداشته باشد، مربای آن یکی از برترین راه ها برای بهره بردن از خواص خرمالو است. اگرچه علاوه بر مربا می توانید دسرهای مختلفی مثل پنکیک خرمالو، کیک خرمالو و اسموتی گرم خرمالو را نیز تهیه و نوش جان کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه مربای خرمالو ساده را می آموزیم.

طرز تهیه مربای خرمالو ساده و خوش طعم

مواد اولیه تهیه مربای خرمالو

  • خرمالو 1 کیلوگرم
  • شکر 4 پیمانه
  • لیموترش 1 عدد
  • پوست لیمو ترش 1 عدد

مراحل تهیه مربای خرمالو

1. شستن و خرد کردن خرمالو

در ابتدای کار خرمالوها را شسته و سپس خشک کنید. حالا خرمالوهای تمیز را روی تخته برش قرار داده و ساقه سبزرنگ را از انتهای آن ها جدا کنید. خرمالوها را با یک چاقو به چهار قسمت تقسیم کنید و پوست بگیرید. دانه بعضی از خرمالوها درون یک غلاف ژله ای قرار گرفته است. این قسمت را از بقیه میوه خرمالو جدا کنید. خرمالوها را پوست بگیرید و آن ها را به تکه های کوچک تر برش بزنید.

2. پخت مربای خرمالو

میوه های خرد شده را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. میوه های خرد شده را درون قابلمه ریخته، روی آن شکر بریزید و مخلوط کنید. پس از ترکیب کردن شکر، آب یک عدد لیمو را نیز درون قابلمه بریزید. لیمویی که آب آن را گرفتید از وسط به دو قسمت تقسیم نموده و آن را در قابلمه بیندازید. مطمئن شوید که پوست لیمو کاملا شسته و ضدعفونی شده باشد. پس از اینکه شکر حل شد و محتویات قابلمه به نقطه جوش رسید، حرارت را روی میانه قرار دهید و اجازه بدهید برای 30 تا 50 دقیقه مربا روی حرارت بپزد. پس از گذشت این زمان وقتی احساس کردید مربا پخته است آن را مجدد هم بزنید و غلظت آن را امتحان کنید.

3. تست غلظت مربای خرمالو

بعد از پخت مربا پوست لیمو را از آن خارج نموده و مواد درون قابلمه را با یک گوشت کوب برقی پوره کنید. برای اینکه از میزان غلظت آن آگاه شوید، مقداری از مربا را برداشته و روی یک بشقاب بریزید. کمی صبر کنید تا مربا خنک گردد و سپس ظرف را به اطراف حرکت بدهید. اگر مربا به راحتی روی ظرف حرکت می کرد یعنی مربا رقیق بوده و ضروری است که هنوز روی حرارت باشد. برای چند دقیقه دیگر منتظر بمانید و مجددا غلظت مربا را محک بزنید.

4. بسته بندی مربا

در این مرحله مربای شما آماده است و وقت آن است که آن را بسته بندی کنید. ابتدا شیشه های شیشه ای مورد نظر خود را انتخاب کنید و آن ها را کاملا شسته و ضدعفونی کنید. سپس مربای داغ را درون شیشه ها ریخته و آن ها را پر کنید. بعد از پر کردن شیشه در آن را محکم ببندید و آن را برعکس بگذارید تا درون شیشه خلا ایجاد گردد. اجازه بدهید شیشه ها کاملا هم دمای اتاق شوند و سپس آن ها را درون یخچال قرار دهید.

نکات مهم درباره تهیه مربای خرمالو

در ادامه، نکات مهم در رابطه با طرز تهیه مربای خرمالو آورده شده است.

  • سعی کنید لیمویی که از پوست آن درون مربا استفاده می کنید، ارگانیک بوده و از مواد شیمیایی دور باشد.
  • برای تهیه مربای خرمالو حتما از خرمالوی رسیده و شیرین استفاده کنید.
  • چنانچه خرمالوی نارس دارید، یک تکنیک برای اینکه آن ها را در کمترین زمان ممکن به خرمالوی رسیده تبدیل کنید این است که آن ها را درون یک کیسه کاغذی قرار دهید.
  • چنانچه برای پوره کردن مربا گوشت کوب برقی ندارید می توانید از پوره کن سیب زمینی استفاده کنید.
  • مربای خرمالو را حتما درون ظرف دربسته نگهداری کنید.
  • اگر می خواهید بافت مربای شما شنی و قابض نگردد، درون مربا از آب استفاده نکنید و مراقب باشید درون شیشه مربا آب نریزد.
  • از طعم هایی که می توانید همراه مربای خرمالو استفاده کنید، می توان به عسل، انار، سیب، کامکوات و گلابی اشاره نمود. برای مثال به سالاد خرمالو و انار می توان اشاره نمود.
  • اگر مربای شما به میزان دلخواهتان غلیظ نبود می توانید از کمی نشاسته ذرت یا ژلاتین در آن استفاده کنید.

سوالات متداول درباره تهیه مربای خرمالو

حالا که طرز تهیه مربای خرمالو و نکات مهم پخت و نگهداری آن را یاد گرفتیم، وقت آن است که به چند سوال متداول و مهم درباره تهیه این مربای خوش طعم پاسخ بدهیم.

مدت زمان نگهداری مربای خرمالو چقدر است؟

مربای خانگی خرمالو را می توان بدون باز کردن ظرف آن تا یک سال هم نگهداری کرد. در صورتی که ظرف مربا باز گردد تا یک ماه در یخچال قابل نگهداری است.

چطور می توان تشخیص داد مربا فاسد شده است؟

مربای فاسد شده بوی تخمیر و ترشیدگی می دهد. بعلاوه ممکن است سطح آن نیز کپک بزند.

مربای خرمالو در کنار چه خوراکی هایی سرو می گردد؟

به جز استفاده رایج مرباها که معمولا برای صرف صبحانه و روی نان سرو می شوند، مربای خرمالو را می توانید در موارد متعددی به کار ببرید. از مربای خرمالو می توانید به عنوان تاپینگ فرنی یا اوتمیل استفاده کنید. علاوه بر این ها اضافه کردن کمی مربای خرمالو به ماست یونانی، طعمی متفاوت و استثنایی خلق می نماید. اگر از هواداران چیدن میز مزه با پنیرهای متفاوت هستید بد نیست بدانید می توانید از ترکیب مربای خرمالو با پنیرهای نرم نیز استفاده کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 29 آبان 1402 بروزرسانی: 29 آبان 1402 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 1646

به "طرز تهیه مربای خرمالو ساده و خوش طعم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای خرمالو ساده و خوش طعم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید