طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ؛ غذای لذیذ و محبوب شهرهای شمالی

به گزارش تور سریلانکا، کوکوی بادکوبه ای یک غذای لذیذ شمالی است که پخت آن با تغییراتی جزئی در مراسم عروسی هم رایج است. در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ، باید ابتدا سینه مرغ را با مقداری سیر، پیاز و ادویه بپزید و پس از خنک شدن، به صورت نگینی ریز خرد کنید. پوره گوجه فرنگی را تفت دهید، سپس به ترتیب، پیاز رنده شده، سینه مرغ نگینی و رب گوجه را به آن اضافه کنید. در ادامه، سیب زمینی های نگینی سرخ شده را همراه با رب نارنج به مواد تابه افزوده و در نهایت، پیازداغ را هم اضافه کنید. پس از خنک شدن مواد کوکو، تخم مرغ ها را با مقداری نمک، ادویه و بیکینگ پودر به مایه کوکو افزوده و آن را در روغن مایع سرخ کنید.

طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ؛ غذای لذیذ و محبوب شهرهای شمالی

کوکو بادکوبه ای

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی1 ساعت و نیم
زمان پخت غذاحدود نیم ساعت
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه کوکو بادکوبه ای

تهیه کوکوی بادکوبه ای رسپی های مختلفی دارد و در بعضی دستورها از چاشنی زعفران استفاده می گردد؛ اما استفاده از گوشت مرغ و تخم مرغ، پای ثابت کار است. این کوکو ظاهر شکیلی دارد و می توانید به عنوان یک غذای نونی خوشمزه در مهمانی ها و دورهمی های محبت آمیز روی آن حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت کوکوی بادکوبه ای را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه کوکوی بادکوبه ای

درست کردن کوکوی بادکوبه ای هم مثل طرز تهیه کوکو نخود فرنگی ، مواد اولیه متنوعی دارد که فهرست کامل آن ها را با مقادیر لازم در جدول زیر می بینید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سینه مرغ200 گرم
پیاز2 عدد
سیب زمینی میانه5 عدد
گوجه فرنگی1 عدد
سیر2 حبه
تخم مرغ5 عدد
پیازداغ3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
رب نارنج1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودرنصف قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچینبه میزان لازم
روغن مایعبه میزان لازم

مراحل دستور پخت کوکوی بادکوبه ای

طرز تهیه کوکو بادکوبه ای به شکل زیر انجام می گردد:

  • مرحله اول: سینه مرغ را همراه با حبه های سیر و 1 پیاز خرد شده داخل قابلمه ای مناسب قرار دهید.
  • مرحله دوم: میزانی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین هم به قابلمه بیفزایید و داخل قابلمه تا جایی آب بریزید که روی سینه مرغ را بپوشاند.
  • مرحله سوم: حالا قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و حدود 1 ساعت زمان دهید تا سینه مرغ به طور کامل بپزد.
  • مرحله چهارم: در همین فاصله، سیب زمینی ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آن ها را به صورت نگینی و خیلی ریز خرد نموده، در تابه ای مناسب با میزانی روغن مایع سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: سینه مرغ پخته را هم از قابلمه خارج نموده و به صورت نگینی خیلی ریز خرد کنید.
  • مرحله ششم: پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید و آن ها را به صورت خیلی ریز رنده کنید تا حالت پوره پیدا نمایند.
  • مرحله هفتم: پوره گوجه فرنگی را بدون روغن در تابه ای مناسب تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر گردد.
  • مرحله هشتم: حالا 1 عدد پیاز به جامانده را به صورت ریز رنده نموده، به تابه حاوی گوجه بیافزایید و تفت دهید.
  • مرحله نهم: در ادامه، سینه مرغ نگینی شده را در تابه بریزید و صبر کنید تا طعم پوره گوجه فرنگی به خورد سینه مرغ برود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه نموده و میزانی تفت دهید تا حالت خامی آن گرفته گردد.
  • مرحله دهم: حالا زمان اضافه کردن سیب زمینی های سرخ شده است. آن ها را همراه با رب نارنج داخل تابه بریزید و با بقیه مواد هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد گردد.
  • مرحله یازدهم: در نهایت، پیازداغ را داخل تابه بریزید و در حدی که به طور یکدست با مواد دیگر مخلوط گردد، محتویات تابه را هم بزنید.
  • مرحله دوازدهم: حالا تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید محتویات داخل آن کاملا خنک شوند.
  • مرحله سیزدهم: در ادامه، مواد کوکوی بادکوبه ای را داخل کاسه ای مناسب ریخته و تخم مرغ ها را روی آن ها بشکنید. سپس میزانی نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین به مواد کوکو بیفزایید.
  • مرحله چهاردهم: در نهایت، بیکینگ پودر را به مایه کوکو اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
  • مرحله پانزدهم: در این مرحله از طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ، تابه ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و داخل آن میزانی روغن مایع بریزید تا گرم گردد.
  • مرحله شانزدهم: حالا مایه کوکو را داخل تابه بریزید و سطح آن را با یک قاشق صاف کنید. سپس درب تابه را ببندید و صبر کنید تا یک طرف کوکو کاملا سرخ گردد.
  • مرحله هفدهم: در ادامه کار، کوکو را برگردانید و این بار درب تابه را باز بگذارید تا سمت دیگر کوکو هم کاملا بپزد و برشته گردد.
  • مرحله هجدهم: در نهایت تابه را از روی حرارت بردارید. کوکوی بادکوبه ای را به صورت دلخواه برش زده و با دورچین های دلخواه در ظرف سرو بچینید.

تهیه سس کوکو بادکوبه

در بعض رسپی های تهیه این کوکوی خوشمزه، میزانی سس هم تهیه می نمایند و آن را در کنار کوکو سرو نموده یا روی آن ها می ریزند. برای تهیه سس کوکو بادکوبه، مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه یا تابه ای کوچک ریخته و 1 قاشق غذاخوری آب لیموترش و 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: حالا 1 لیوان آب مرغ را به مواد داخل تابه افزوده و کمی مواد را هم بزنید.
  • مرحله سوم: برای چند دقیقه شعله گاز را زیاد کنید تا سس آغاز به جوشیدن کند. سپس، حرارت را کم نموده و اجازه دهید سس کوکو با حرارت ملایم به آرامی بجوشد و غلیظ تر گردد.

نکات لازم در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای

رعایت نکات زیر یاری می نماید تا آشپزی حرفه ای تری داشته باشید:

  • دقت کنید که برخلاف طرز تهیه کوکو گوشت ، در رسپی کوکوی بادکوبه ای، پیاز و بقیه مواد باید به صورت کاملا ریز، خرد یا رنده شوند.
  • بهتر است سیب زمینی ها را بعد از سرخ کردن داخل یک آبکش بریزید تا روغن اضافی آن ها خارج گردد.
  • برای درست کردن یک کوکوی بادکوبه ای مجلسی می توانید از قالب های آماده بهره ببرید. به این ترتیب که قالب را داخل تابه قرار داده و مایه کوکو را داخل آن بریزید. پس از اینکه مایه کوکو خودش را گرفت، قالب را به آرامی خارج نموده و پس از سرخ شدن یک طرف کوکو، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد.
  • مثل طرز تهیه کوکو لوبیا سبز ، برای پخت کوکوی بادکوبه ای هم باید از حرارتی ملایم و یکنواخت استفاده کرد.
  • در بعضی رسپی های این کوکو، میزانی زرشک هم به ترکیب مواد آن اضافه می گردد.
  • در صورت استفاده از گوشت مرغ در طبخ این غذا، از گوشت سینه مرغ بهره ببرید که استخوان کمتری دارد.

اصول نگهداری از کوکوی بادکوبه ای

همان طور که دیدید، در این رسپی هم مثل طرز تهیه کوکو عدس ، کوکوی گوشت و.. از تخم مرغ استفاده می گردد. به علاوه، وجود گوشت مرغ هم ماندگاری این غذا را محدود می نماید. بنابراین بهتر است به جامانده این غذا را ظرف 3 تا 4 روز آینده مصرف کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن کوکوی بادکوبه ای

به جامانده غذا را در ظرفی درب دار که درب آن کاملا بسته گردد، بریزید. نباید فراموش کنید که این غذا باید دور از گرما و رطوبت قرار گیرد و اگر هنگام استفاده مجدد احساس کردید که تغییری در طعم و شکل ظاهری غذا ایجاد شده، از مصرف به جامانده آن صرف نظر کنید.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه کوکوی بادکوبه ای گیلانی

اگر کوکوی بادکوبه ای را به عنوان یک غذای گیلانی می شناسید، باید بگوییم که پخت این غذای لذیذ مختص گیلان نیست و می توان این کوکو را یکی از غذاهای اصیل روستاهای حاشیه دریای خزر به شمار آورد. مردمان این نواحی در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای به جای مرغ، از گوشت مرغان هوایی و پرندگان وحشی استفاده می نمایند و پخت این غذا در استان مازندران هم مرسوم است.

طعم کوکوی بادکوبه ای را باید امتحان کنید…

در بالا طرز تهیه کوکو بادکوبه ای را شرح داده و نکات درست کردن آن را برایتان گفتیم. این کوکو طعم خوبی دارد و پیشنهاد می کنیم حتما آن را تهیه کنید. البته، اگر احساس می کنید که بعضی از اعضای خانواده ممکن است این غذا را دوست نداشته باشند، کوکو را برای خودتان و آن هایی که طعم آن را می پسندند، آماده نموده و غذای موردعلاقه آن ها را از فهرست انواع غذاهای شمالی، فست فود، انواع کباب و … خبرنگاران سفارش دهید. سفارش آنلاین غذا خبرنگاران در خدمت شما است و غذای انتخابی شما در کمترین زمان ممکن به دستتان می ساند.

سوالات متداول

برای تهیه کوکوی بادکوبه ای از چه گوشتی استفاده می گردد؟

برای این منظور می توان از گوشت انواع پرندگان وحشی و بعلاوه گوشت مرغ استفاده کرد.

مدت ماندگاری کوکوی بادکوبه ای چقدر است؟

حدود 3 تا 4 روز می توانید به جامانده این کوکو را در یخچال نگهدارید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 19 بهمن 1403 بروزرسانی: 19 بهمن 1403 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 1749

به "طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ؛ غذای لذیذ و محبوب شهرهای شمالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ؛ غذای لذیذ و محبوب شهرهای شمالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید