طرز تهیه گیگاناخ ساده و مغزدار

به گزارش تور سریلانکا، گیگاناخ تبریز یکی از دسرهای پر هوادار شهر تبریز است که برای وعده های صبحانه و عصرانه تهیه و سرو می گردد. نام محلی این غذا، قیقاناق است و سبک های مختلفی برای طعم دار کردن آن وجود دارد. گیگاناخ نوعی خاگینه است که با شهد پخته می گردد، به همین علت آن را در دسته دسرها قرار داده اند. طرز تهیه گیگاناخ همانند خاگینه های معمولی بسیار ساده است و از مواد تشکیل دهنده مقرون به صرفه قیمت تهیه می گردد. برای تهیه گیگناخ تبریز دچار مشکل نخواهیدشد، زیرا مواد اولیه آن در اغلب آشپزخانه ها موجود است. گیگاناخ تبریز را به صورت مغزدار یا ساده تهیه می نمایند اما مزه شیرین هر دو برای همگان خوشایند است. به خصوص بچه ها از این غذا به خوبی استقبال می نمایند.

طرز تهیه گیگاناخ ساده و مغزدار

طرز تهیه گیگاناخ در دو سبک مغزدار و ساده، موضوع اصلی این مقاله است. بنابراین با ما همراه باشید تا یک دسر خوشمزه و محلی ترکی را در منزل تجربه کنید. پیش از آغاز باید خاطر نشان کنیم، استفاده از انواع دسر در وعده های متعدد غذایی پیشنهاد نمی گردد. زیرا این نوع غذاها به علت داشتن قند و چربی بالا، موجب تجمع کلسترول و قند خون می شوند. اما اگر به عنوان عصرانه ای ساده برای میهمانی خود یا بچه ها از آن استفاده گردد، چه بسا مورد استقبال دوستان و عزیزان نیز واقع گردد. در این مقاله ابتدا طرز تهیه گیگاناخ ساده، سپس گیگاناخ تبریز مغزدار را خواهید آموخت.

طرز تهیه گیگاناخ ساده

مواد زیر برای پذیرایی از 4 نفر مناسب است. زمان آماده سازی و طبخ مجموعاً 45 دقیقه در نظر گرفته شده است.

مواد لازم

  • شکر 1/2 پیمانه
  • آب 1 پیمانه
  • زعفران دم نموده 2 قاشق غذاخوری
  • پودر هل سبز 1/2 قاشق چای خوری
  • آرد سفید یا آرد کامل 1 پیمانه
  • تخم مرغ 3 عدد
  • ماست کم چرب 1 قاشق غذاخوری
  • کره و روغن به میزان لازم
حتما بخوانید: برترین دسرهای ساده و فوری

مراحل تهیه شهد گیگاناخ تبریزی

  1. آب و شکر را خوب مخلوط کنید. به طوری که شکرها کاملاً در آب حل شوند.
  2. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا مخلول شیرین کمی غلیظ گردد.
  3. در دقایق پایانی، زغفران و پودر هل را افزوده و کمی پس از جوشیدن شهد، شعله گاز را خاموش کنید.

مراحل تهیه خمیر خاگینه

  1. آرد و تخم مرغ ها را خوب مخلوط کنید تا مایعی رقیق و یک دست به دست آید.
  2. در صورتی که مایع، سفت تر از حالت نرمال بود، یک قاشق ماست کم چرب به آن افزوده و مجدداً مخلوط کنید.

مراحل سرخ کردن گیگاناخ

  1. به نسبت تعیین روغن و کره را در تابه ریخته تا داغ گردد. (هر یک پیمانه روغن، 1/4 پیمانه کره)
  2. سپس مواد خمیر گیگاناخ تبریز را در روغن داغ، پهن کنید.
  3. درب تابه را گذاشته و اجازه دهید زیر گیگاناخ تبریز، خوب سرخ گردد.
  4. درب تابه را برداشته و کف زیرین گیگاناخ را چک کنید. اگر به میزان کافی سرخ شده بود، آن را برگردانید تا طرف دیگر گیگاناخ تبریز نیز سرخ گردد.
  5. پس از حدود 20 دقیقه، هر دو طرف گیگاناخ سرخ می شوند. با چک کردن طرفین از پختن و سرخ شدن کامل گیگاناخ تبریز مطمئن شوید.
  6. اکنون زمان آن فرا رسیده است که شهد را به خاگینه اضافه کنید.
  7. حرارت اجاق را افزایش دهید تا شهد به خوبی تبخیر شده و به خورد خاگینه برود.
  8. زمانی که شهد گیگاناخ تبریز کاملاً تبخیر شد، آماده سرو است.
  9. آن را از تابه خارج نموده و به ظرف دیگری منتقل کنید.

همانطور که مطالعه کردید، طزر تهیه گیگناخ ساده بسیار ساده بود. می توانید همین حالا دست به کار شوید و از خبرنگاران مواد اولیه و افزودنی شیرینی پزی این دسر خوشمزه را بصورت اینترنتی بخرید و از تجربه درست کردن یک دسر لذیذ در منزل لذت ببرید.

حتما بخوانید: طرز تهیه دسر پان اسپانیا

طرز تهیه گیگاناخ مغزدار

در شهر تبریز، از گیگاناخ مغزدار اغلب برای پذیرایی در مراسم افطار استفاده می گردد. اما به طور معمول هر زمان از روز و برای هر مناسبتی می توانید از این دسر خوش طعم بهره ببرید. زیرا گیگاناخ تبریز مغزدار همانند انواع کیک، ظاهری زیبا و طعم دلنشین دارد. مواد زیر برای پذیرایی از 6 نفر مناسب است. زمان آماده سازی و طبخ مجموعاً 1 ساعت در نظر گرفته شده است.

مواد لازم برای تهیه شربت

  • شکر
  • زعفران
  • پودر هل
  • آب
  • گلاب

مواد لازم برای تهیه گیگناخ

  • تخم مرغ
  • آرد
  • ماست
  • پگینگ پودر
  • وانیل

مواد میانی گیگاناخ

  • پودر دارچین
  • گردو یا فندق پوره شده

مراحل تهیه شربت

  • آب و شکر را روی حرارت قرار دهید و خوب هم بزنید تا شکر کاملاً در آب حل گردد.
  • پس از آن که محلول آغاز به جوشیدن کرد، پودر هل و زعفران را به آن افزوده و اجازه دهید شهد به جوشیدن ادامه دهد.
  • در صورتی که شهد به قوام مناسب و دلخواه شما رسید، گلاب را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.
  • حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت خنک گردد.

برای تهیه مواد میانی کافیست تمام مواد را با هم مخلوط نموده تا پوره ای یک دست به دست آید.

حتما بخوانید: طرز تهیه 6 نوع خاگینه تبریزی خوشمزه

مراحل تهیه گیگناخ

  • ابتدا تخم مرغ و وانیل را هم بزنید تا پف نموده و کرم رنگ گردد.
  • سپس ماست را اضافه کنید و مجدداً هم بزنید.
  • آرد و پگینگ پودر را پس از چندبار الک کردن، کم کم به مواد قبلی اضافه کنید و تمام مواد را خوب هم بزنید.
  • پس از اینکه خمیری رقیق و یک دست به دست آمد، در تابه یا قابلمه از قبل چرب شده، نیمی از موارد را ریخته و درب آن را بگذارید. اجازه دهید مواد خودش را بگیرد و از حالت مایع خارج گردد.
  • حال درب را برداشته و مواد میانی از قبل آماده شده را روی گیگناخ تبریز، پهن کنید.
  • سپس به جای مانده خمیر گیگاناخ را روی مواد میانی ریخته و اجازه دهید کف زیرین خاگینه خوب سرخ گردد.
  • زیر مواد را چک کنید. اگر سرخ شده بود، با سینی یا وسیله ای که بتوان تابه را زیر و رو کرد، مواد را برگردانید. (درست مانند کاری که برای انواع کیک می کنید.)
  • پس از اینکه هر دو طرف گیگناخ تبریز سرخ شد، مواد را از تابه خارج نموده و به ظرفی دیگر برای سرو منتقل کنید.
  • حال شربت خنک شده را به آرامی روی گیگناخ بریزید تا شهد به خورد خاگینه رود.
حتما بخوانید: طرز تهیه دسر عربی خوشمزه مخصوص مهمانی ها

کلام آخر

گیگاناخ تبریز یا قیقاناق نوعی دسر شیرین تبریزی است که هم به صورت ساده و هم به صورت مغزدار تهیه و سرو می گردد. طرز تهیه گیگناخ تبریز بسیار ساده است. از این رو به سرعت می توانید برای بچه ها دلبند خود، یک عصرانه مهیج و خوش طعم آماده کنید. ما در این مقاله به طرز تهیه گیگناخ ساده و مغزدار پرداختیم. بنابراین مطالعه و تجربه آن در منزل خالی از لطف نخواهد بود.

همراهان عزیز شما با نصب و استفاده از خبرنگاران می توانید تمام مواد اولیه این دسر از جمله تخم مرغ، آرد، شکر، ماست و انواع افزودنی شیرینی پزی را به صورت اینترنتی و با بیشترین تخفیف بخرید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: tour-srilanka.ir شناسه مطلب: 1753

به "طرز تهیه گیگاناخ ساده و مغزدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گیگاناخ ساده و مغزدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید